Nyári játékok

Olimpia 2024 - A hamburgi pályázatot támogatják a németek

A Német Olimpiai Bizottság (DOSB) elnöksége úgy döntött, hogy Hamburggal pályázik a 2024-es nyári játékok megrendezésére.

2015.03.17 01:30MTI

A DOSB nyolctagú vezetése hétfőn választott az északi kikötőváros és Berlin között, de ezt szombaton még a közgyűlésnek is jóvá kell hagynia.

Mindkét város múlt hétvégén mutatta be terveit, Hamburgnak több létesítményt kellene megépítenie, Berlinben ugyanakkor a legtöbb helyszín már készen áll. A DOSB felkérésére elvégzett telefonos közvélemény-kutatás múlt kedden közölt eredményei szerint Hamburgban a lakosok 64, Berlinben pedig 55 százaléka támogatja az olimpiai pályázatot.

Mostanáig - a németeken kívül - Boston és Róma jelezte, hogy a 2024-es olimpiáért versenybe száll, míg Párizs, Baku, Doha és Isztambul az érdeklődését fejezte ki, akárcsak Durban, amely azonban időközben, úgy tűnik, letett a kandidálásról. Legalábbis a dél-afrikai sportminiszter két és fél hete irreálisnak nevezte a jelentkezést.

A Magyar Olimpiai Bizottság a február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról 2017-ben, Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.