Nőtt a rendezést ellenzők száma

Olimpia 2024: Bostonnak van elég baja, Budapestnek viszont lenne lehetősége

Jelentősen nőtt a bostoni lakosok körében azoknak a száma, akik ellenzik a 2024-es olimpiai pályázatot.

2015.02.20 14:10MTI

A helyi WBUR rádióállomás felmérése szerint a megkérdezettek 44 százaléka támogatja, hogy Boston adjon otthont az ötkarikás játékoknak, míg 46 százalékuk ellenzi azt.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap emlékeztet arra, hogy januárban még csak 33 százalék ellenezte a kandidálást és 51 százalék támogatta. A jelentős különbség vélhetően annak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban a Bostont sújtó ítéletidőben a helyi közlekedés összeomlott.

A 2024-es olimpiára Boston, Róma, valamint Németország egy városa - Hamburg vagy Berlin - jelezte, hogy versenybe száll, míg Párizs, Durban, Baku, Doha és Isztambul is komolyan érdeklődik.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A 2024-es olimpiára a jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról pedig 2017-ben, Limában dönt a NOB.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.