Tovább javította hétfői országos csúcsát

Cseh László döntős 200 m pillangón

Cseh László a negyedik helyen bejutott a 200 m-es pillangóúszás szerdai fináléjába a pekingi olimpián, Mutina Ágnes 200 m gyorson búcsúzott az elődöntőben.

2008.08.12 06:50MTI

Cseh jól kezdett, 150 méterig vezetett, de a hajrában a japán Macuda Takesi és az orosz Nyikolaj Szkvorcov megelőzte. A 400 m vegyes ezüstérmese tovább javította hétfői országos csúcsát (1:54.48), s 1:54.35 perccel csapott célba. A másik futamból csak az amerikai Michael Phelps bizonyult jobbnak, aki a 200 m gyors világcsúcsát kipihenve vert több mint egy testhosszt a mezőnyre (1:53.70 p).
 
"Kicsit jobb időre számítottam, de még érződött a mozgásomon a tegnap esti teljesítmény, meg délelőtt nem lehet annyira jót úszni - mondta a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka. - A holnapi döntőben mostani időmet szeretném megjavítani, majd kiderül, az mire lesz elég. Természetesen örülnék egy éremnek." 

A délelőtti program első számában, női 200 m gyorson Mutina Ágnesnek nem sikerült megismételnie hétfő esti teljesítményét, amikor is 1:57.25 perces országos csúccsal ötödik helyen jutott tovább. Ezúttal 1:58.15 percre tellett az erejéből, ezzel futamában a hetedik, összesítésben a 11. helyen végzett. "Nem éreztem magam fáradtnak, igazából nem tudom, mi az oka, hogy ma rosszabbul ment - mondta az idei Eb-n harmadik versenyző. - Talán az, hogy délelőtt kellett úszni. Szerettem volna döntőbe kerülni, de talán majd négy év múlva sikerül. Ma is régi legjobbam közelébe úsztam, az 1:57-tel pedig elégedett vagyok."

Az MTV online olimpiai TV adása!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.