Szocsi 2014

Őrizetben két Pussy Riot-tag, Knoch Viktor bejutott a negyeddöntőbe

Őrizetbe vették a Pussy Riot orosz punkegyüttes két tagját a hatóságok kedden az oroszországi Szocsi belvárosában, nem messze a téli olimpiai játékok helyszínétől.

2014.02.18 12:18MTI

"Őrizetbe vettek bennünket (...) és betöréssel gyanúsítanak" - írta Nagyezsda Tolokonnyikova, a zenei együttes egyik tagja Twitter-oldalán.

Egy orosz emberi jogi aktivista megerősítette, hogy Tolokonnyikovát és Marija Aljohinát, az együttes másik tagját fogta el az orosz rendőrség. Hozzátette, hogy rajtuk kívül több aktivistát őrizetbe vettek.

A Pussy Riot két tagja tavaly decemberben részesült közkegyelemben, miután garázdaságért 21 hónapot töltöttek börtönben.

Közben Knoch Viktor bejutott a negyeddöntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a szocsi téli olimpián kedden. Ugyanezen a távon Liu Shaolin Sándor a selejtezőben fejezte be szereplését.

Knoch a hatodik futamban szerepelt, amelyben a kínai Vu Ta-csing mögött másodikként ért célba, maga mögött tartva a holland Niels Kerstholtot és a kazah Nurbergen Zsumagazijevet.

Liu Shaolin a második futamban harmadik lett, ezzel kiesett a további küzdelmekből. A kanadai Charle Cournoyer és a holland Freek van der Wart előzte meg őt, mögötte pedig az olasz Anthony Lobello ért célba.

Az 500 méteres verseny pénteken folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.