Szocsi 2014

MTVA: nem közvetítik az olimpiát a határon túl is fogható közmédia-csatornák

A téli olimpia közvetítési jogait és sugárzását a jogtulajdonos csak Magyarország területére engedélyezte, ezért a közmédia határon túl is fogható csatornáin nem láthatóak az olimpiai műsorszámok.

2014.02.08 20:08MTI

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája közleményükben azt írták: az MTVA jogkövető szervezetként már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, így azok nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a közmédia határon túl is fogható csatornáira.

A tájékoztatás szerint az azonban az egyes külföldi műsorterjesztők műszaki lehetőségén múlik, hogy ezt milyen módon tudják végrehajtani, például időszakos hozzáférés-korlátozással az olimpiai közvetítések alatt, de előfordulhat a teljes csatorna átmeneti szüneteltetése is az olimpia ideje alatt.

Hasonló okok miatt nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adás sem külföldről - közölte az MTVA.

A magyarországi nézőket ezek a korlátozások nem érintik.

Az MTVA január 30-án közölte, hogy a közmédia tévécsatornái csaknem 150 órában közvetítenek a szocsi XXII. téli olimpiai játékokról, de az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten foglalkozik az oroszországi világeseménnyel.

A február 7. és 23. közötti téli olimpia közvetítésének az M1 szenteli a legtöbb műsoridőt: az adó reggel 8 órától egészen estig megszakításokkal sugároz élőben, felvételről és ad összefoglalókat. Az M2 20.45-ös állandó kezdéssel több mint kétórás napi összefoglalókat ad. A Dunán főként hokimérkőzéseket nézhetnek az érdeklődők: naponta két összecsapást is műsorra tűz a csoportmérkőzésekből, valamint a kieséses szakaszt is végigköveti. Az olimpia alatt az M1, M2 és a Duna közvetítései online is követhetők. A www.telesport.hu/sochi2014 oldalon az online közvetítések és szöveges beszámolók mellett a versenyek és mérkőzések is visszanézhető, valamint naprakész és részletes adásmenet is megtalálhatók - áll az akkori közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.