Szocsi 2014

Észak-koreai sportoló nem lesz a téli olimpián, két osztrákot viszont megfenyegettek

Észak-Korea egyetlen versenyzője sem szerzett ugyan kvótát a pénteken kezdődő és 23-án záruló oroszországi havas-jeges játékokra, a NOB által felajánlott szabadkártya azonban lehetőséget kínált a részvételre.

2014.02.04 12:53ma.hu

Észak-Korea egyetlen sportolója sem indul a szocsi téli olimpián - jelentette kedden a dél-koreai hírügynökség a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra (NOB) hivatkozva.

A Jonhap közlése szerint Észak-Korea egyetlen versenyzője sem szerzett ugyan kvótát a pénteken kezdődő és 23-án záruló oroszországi havas-jeges játékokra, a NOB által felajánlott szabadkártya azonban lehetőséget kínált a részvételre.

A hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy Kim Jong Nam, az észak-koreai Legfelsőbb Népi Gyűlés elnökségének elnöke - az ország névleges elnöke - ott lesz a szocsi olimpia megnyitóján.

A Koreai NDK sportolói legutóbb a 2002-es téli ötkarikás játékokról hiányoztak, míg 2006-ban Torinóban hat, 2010-ben Vancouverben pedig két versenyzőjük indult.

Ismeretlenek két sportoló elrablásával fenyegették meg az Osztrák Olimpiai Bizottságot (ÖÖC). A hétfői levél szerint az alpesi síző Marlies Schild és a szkeletonos Janine Flock lesz veszélyben a pénteken kezdődő szocsi téli játékokon.

"Igaz, hogy kaptunk egy levelet, tegnap volt a postaládánkban" - erősítette meg kedden a krone.at információját Peter Mennel, az ÖÖC főtitkára. "Azonnal értesítettük az illetékes hatóságot, amely megkezdte a nyomozást."

Mennel hozzátette: egy repülőgépen utazik éppen Bécsből Szocsiba Flockkal, aki nem nyugtalan, és bízik a védelmükben. A játékok alatt két kommandós vigyáz majd a két megfenyegetett versenyzőre, amikor elhagyják az olimpiai falut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.