Szocsi 2014.

Morgenstern elhagyhatta a kórházat

Elhagyhatta a salzburgi kórházat Thomas Morgenstern háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró, aki egy klagenfurti rehabilitációs klinikán folytatja lábadozását január 10-i bukása után.

2014.01.17 13:21MTI

A 27 éves sportolót - aki a tauplitzi sírepülőverseny edzésén bukott nagyot - eddig egy salzburgi kórházban ápolták. Kezelőorvosa szerint a reméltnél jobban halad a felépülése, és ezért döntöttek úgy, hogy elhagyhatja az intézményt.

Morgenstern mostantól egy klagenfurti klinikán folytatja rehabilitációját, s kevesebb mint két hét múlva derül ki, hogy a szocsi téli olimpián részt vehet-e. A nyolcszoros világbajnok sportoló január 10-én ugrás közben a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett.

Rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel. Morgenstern fej- és tüdősérülést szenvedett. Morgenstern csaknem egy hónapja a Titisee-Neustadtban rendezett versenyen is nagyot esett, akkor hordágyra fektetve, nyakmerevítővel vitték kórházba.

A németországi eset után gyorsan felépült, és az év elején zárult Négysáncversenyen második lett összetettben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.