Volgográdi merényletek

Thomas Bach: "biztonságos és nyugodt" olimpia lesz Szocsiban

Szocsiban "biztonságos és nyugodt" téli olimpia lesz februárban, a Volgográdban elkövetett két robbantásos merénylet ellenére.

2014.01.01 13:54MTI
MTI, archív

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerdai újévi üzenetében leszögezte, hogy a terrorizmus "soha nem győzedelmeskedhet", és - akárcsak testületileg a hét elején a NOB - ő maga személyesen is elítélte a vasárnap és hétfőn végrehajtott, minősítése szerint "gyáva terrorcselekményeket".

A Szocsitól mintegy 650 kilométerre fekvő Volgográd városában a központi vasútállomást és egy trolibuszt ért robbantásokban 34-en meghaltak, és mintegy 70-en megsérültek. Vlagyimir Putyin államfő elrendelte Oroszország szerte a biztonsági intézkedések fokozását.

Thomas Bach üzenetében leszögezte: "Biztosak vagyunk benne, hogy az orosz hatóságok mindent megtesznek a sportolók és a téli olimpiai játékok valamennyi résztvevője biztonságának szavatolásáért".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.