A közgyűlésnek is jóvá kell hagynia

A MOB elnöksége elfogadta a szocsi olimpiai csapat összetételét

Elfogadta a szocsi téli játékokon résztvevő magyar csapat és küldöttség összetételére tett javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége.

2013.12.02 18:01MTI

A MOB honlapjának beszámolója szerint a kiutazók listáját majd a közgyűlésnek is jóvá kell hagynia.

Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató az ülésen elmondta, hogy a MOB és az érintett sportági szakszövetségek között folyamatos konzultáció zajlik. Ez alapján Szocsiban 18 versenyző részvétele várható, a végső nevezési határidő január 27-e.

Az elnökség elfogadta a MOB közgyűlésének összehívásáról szóló előterjesztést, eszerint a tagok 2014. január 27-én, hétfőn 10 órakor találkoznak, a közgyűlés napirendje pedig a februári, XXII. téli olimpián résztvevő magyar csapat és küldöttség kijelölése lesz.

A MOB vezető grémiuma döntést hozott a nemzetközi kapcsolatok és sportdiplomáciai bizottság létrahozásáról, amelynek elnöke Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, a MOB tagja lett.

Az új testület célja a MOB, a magyar olimpiai mozgalom és a magyar sport nemzetközi stratégiájának támogatása és hatékony nemzetközi érdekképviseletének elősegítése, továbbá a magyar sportdiplomácia támogatása, fejlesztése.

Az elnökségi ülés ünnepélyes aláírással kezdődött, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ugyanis csatlakozott a MOB Életút programjához. Az együttműködést Borkai Zsolt MOB-elnök és Patyi András professzor, az egyetem rektora írta alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.