Kézzel írta ki az 1000 adatot

Postán küldte vissza az ellopott mobil címlistáját

Csaknem 1000 név és a hozzá tartozó telefonszámok és egyéb adatok voltak annak a telefonnak a memóriájában, amelyet egy zsebtolvaj ellopott - de kézzel kiírta és aztán postán elküldte az egészet.

2013.11.25 17:09MTI
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Egy kínai zsebtolvaj kézírással papírra mentette az általa ellopott okostelefon terjedelmes címlistáját, majd a 11 oldalas másolatot postán elküldte a tulajdonosnak - adta hírül hétfőn a kínai média. Az eltulajdonított iPhone csaknem 1000 névjegyet tartalmazott, és tulajdonosának, Cou Pinnek nem volt belőle biztonsági másolata. Ez sokkal inkább zavarta, mint az, hogy telefonját ellopták - írta az Új Kína hírügynökség.

Cou Pin biztos volt abban, hogy a lopás egy taxiban történt, ezért fenyegető SMS-eket küldött a lopott telefonra. "Tudom, hogy mellettem ült a taxiban. Biztosíthatom, hogy meg fogom találni. Nézze meg a címlistámat és látni fogja, kikkel állok kapcsolatban..." - írta neki.

Néhány nappal később kapott egy kis csomagot, benne egy SIM-kártyával és egy 11 oldalas címlistával, amely az iPhone-ban regisztrált összes telefonszámot tartalmazta.

"Rettentő sokáig tarthatott, amíg kézzel lemásolta az 1000 nevet és telefonszámot. Képzelem, hogy bedagadt a keze az írásgyakorlat végére" - kommentálta az esetet Cou az Új Kína szerint. A tolvaj "önfeláldozása" kivívta a kínai internetezők tiszteletét. Volt, aki "az egész (tolvaj) szakma lelkiismeretének" nevezte őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.