Terroristaveszély Pekingben?

Terroristagyanús személyeket tartóztattak le Sanghajban

Terroristagyanús személyeket tartóztatott le a rendőrség az olimpiai labdarúgótornák 12 mérkőzésének otthont adó Sanghajban - adta hírül a Shanghai Daily című helyi napilap.

2008.07.24 17:42MTI

A sanghaji rendőrség Közbiztonsági Hivatala ezt megerősítette, de egyéb részleteket nem közölt. A testület vezetője szerint a jó felderítő tevékenységnek köszönhetően a város sértetlenül megúszta a fenyegetettséget.

Egyúttal kijelentette, hogy az olimpia ideje alatt a város elleni terrortámadás kockázata "alacsony". "Ennek ellenére egyes nemzetközi terrorista szervezetek részéről a fenyegetés folyamatos és időnként bedobják a köztudatba a város elleni terrortámadás lehetőségét" - hangoztatta Cseng Csiu-lung (Cheng Jiulong), a hivatal olimpiai ügyekkel megbízott főigazgatója.

"Tudomásunk szerint az olimpia helyszínei, a sportolók szállása és a rendezvényekhez vezető utak jelenleg biztonságosak" - mondta, és hozzátette, hogy a rendőrség nem fog takarékoskodni az erejével, hogy fenntartsa a törvényes rendet a játékok alatt.

Sanghaj augusztus 7-22. között összesen 12 olimpiai labdarúgó-találkozónak lesz a házigazdája. Itt játsszák csoportmeccseiket az argentinok, és a város rendezi a férfi torna bronzmeccsét, valamint további három női összecsapást is. A mérkőzések napján több mint 100 ezer turistát várnak a városba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.