Az Olimpia legvagyonosabb sportolói

Piszok gazdag sztárok Pekingben

Hét kosaras és mindössze egyetlen nő a legjobb tíz között. Világsztárok az Olimpián, akik mellesleg irtó gazdagok is.

2008.07.18 07:41ma.hu

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA nagy üzlet, mindig is tudtuk. A Forbes magazin összeállítása alapján pedig immár tény, hogy a Pekingi Olimpiai Játékok leggazdagabb sportolói a világ legjobb kosárbajnokságából érkeznek.

A legjobb tíz között ugyanis hét NBA játékos van, közte a leggazdagabb, a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant is. Az amerikai bedobó évi 24,5 millió eurónak megfelelő összegű dollárt keres, köszönhetően többek között a Nikeval, a Sonyval és a Coca-Colával köttetett szerződésének.

Rajta kívül az NBA-ből érkezik az ötkarikás játékokra a tíz legvagyonosabb sportoló közül LeBron James, a kínai Yao Ming, Dwayne Wade, a német Dirk Nowitzky, Jason Kidd és a spanyol Pau Gasol is.

Kobe a csúcson


A tízes skálán két teniszező képviseli a fehér sportágat, a világelső Roger Federer és az orosz zászlóvivő, Maria Sarapova, aki egyedüli nőként került be a top 10-be.

Az egyetlen labdarúgó a listán az egykori Aranylabdás, friss Milan igazolás brazil Ronaldinho. Hogy megtudjuk, a hatalmas összegek mellett milyen sportági sikereket érnek el a legvagyonosabbak Pekingben, arra már nem kell sokat várni…

A top 10 (éves kereset)

1. Kobe Bryant 24,5 millió euró
2. LeBron James 23,8 millió euró
3. Ronaldinho 23,2 millió euró
4. Roger Federer 22 millió euró
5. Yao Ming 17,6 millió euró
6. Dwyane Wade 16,9 millió euró
7. Maria Sharapova 16,3 millió euró
8. Dirk Nowitzki 15,7 millió euró
9. Jason Kidd 12,5 millió euró
10. Pau Gasol 9,4 millió euró

Maria, Maria: Szép és gazdag


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.