Ismétlés?

Brownlee a ranglista éléről várja a triatlonosok vb-sorozatának fináléját

Augusztus 25-én Stockholmban rendezték a triatlon világbajnoki sorozatának hetedik, egyben a londoni finálé előtti utolsó fordulóját, amelyen az olimpiai bajnok Alistair Brownlee nyert a spanyol Javier Gomezt és öccsét, Jonathan Brownleet megelőzve.

2013.08.27 03:27ma.hu

A stockholmi versenyen a Brownlee-fivérek és Gomez az úszást követően együtt voltak az élmezőnyben, a tekerést követően Alistair azonban már 21 másodperces előnyre tett szert. Az idősebbik brit első helye nem forgott veszélyben a futás során, Gomez azonban az utolsó körben megelőzte a jelenlegi világbajnok Jonathant, megszerezve ezzel a második helyet és néhány igen fontos világbajnoki pontot.

A sorozat stockholmi állomásán tehát megismétlődött a 2012-es olimpia sorrendje, melyen Javier Gomezt és öccsét hasonló körülmények között előzte meg Alistair. A három versenyző mellett idén nem termett sok babér mások számára, hiszen miután a spanyol megnyerte az első versenyt a Brownlee-fivérek felosztották maguk között a többit, és 3-3 győzelemmel vezetik a világranglistát.

A szeptember 15-én Londonban rendezendő döntő előtt a stockholmi dobogósok igen közel állnak egymáshoz a világranglistán, melynek élén az idősebbik Brownlee áll 3140 ponttal, őt testvére követi 3085 egységgel, míg a harmadik Javier Gomez 3020 megszerzett ponttal.

Az eddigi versenyek és a világranglista pontjai alapján a Hyde Parkban rendezendő finálé minden bizonnyal a három versenyző között dől majd el.

„Egyszerűen mindent beleadtam, hogy nyerjek. Tudtam, hogy a futásom nem lesz olyan jó, éppen ezért is volt szükségem a 21 másodperc előnyre a tekerést követően. A kerékpárról leszállva tartottam a futástól, és félelmem be is igazolódott, hiszen az utolsó körben gyakorlatilag nem éreztem a lábaimat” – mondta a stockholmi verseny győztese.

A világranglista első három helyezettjét 120 pont választja el, a londoni döntőn pedig az első helyért 1200, a másodikért 1110, míg a harmadik helyért 1027 pont jár, így igen izgalmas fináléra van kilátás.

Forma-1-es fogadási előzetesek a linken, míg hírek az F1Mánia.hu-n érhetőek el. További fogadási tippek itt érhetőek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.