Minden eszközzel megpróbálja

Terror a 2014-es szocsi olimpián - a csecsen vezér fenyeget

Minden eszközzel meg kell akadályozni a 2014-es szocsi téli olimpiai játékok megrendezését - ezt a felhívást tette közzé szerdán egy videoüzenetében Doku Umarov csecsen szeparatista vezér. VIDEÓ!

2013.07.03 10:33MTI

Umarov azt állította, az orosz hatóságok az olimpiát olyan földön szándékoznak megrendezni, amelyben muzulmán ősök csontjai nyugszanak. "Meg kell akadályoznunk ezt minden eszközzel" - közölte.

A www.kavkazcenter.com című iszlamista honlapon látható felvételen a csecsen vezér érvénytelennek nyilvánította azt a korábbi parancsát, hogy ne támadjanak meg Észak-Kaukázuson túli orosz célpontot.

Doku Umarov, Oroszország első számú közellensége, korábban is kijelentette már, hogy célpontnak tekinti a Szocsiban rendezendő téli játékokat. A Kaukázusi Emírség nevű szerveződés vezetője volt az értelmi szerzője a Moszkva-Szentpétervár expressz kisiklatásának 2009-ben, a moszkvai metróban elkövetett öngyilkos merényleteknek 2010-ben, valamint az orosz főváros legforgalmasabb repülőterén elkövetett támadásoknak 2011-ben. Emellett a csecsenek számlájára több véres túszdráma írható, a többi között egy 2002-es támadás egy moszkvai színház ellen, valamint a 2004-es észak-oszétiai iskolai vérengzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.