Szocsi 2014.

"Űrsétára" indul az olimpiai fáklya

Űrsétára küldi a 2014-es, szocsi téli olimpia fáklyáját a szervezőbizottság.

2013.06.24 15:26MTI

A tervek szerint a fáklya még az előtt a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) érkezik, hogy október 7-én, a görögországi Olümpiában fellobban az olimpiai láng.
 
"Ilyet korábban még senki nem csinált" - mondta hétfőn Dmitrij Csernyisenko, a szervezőbizottság vezetője, aki az olimpiai fáklyaváltó történelmi pillanataként jellemezte a készülő eseményt. 

Az ISS-en, 400 kilométerre a Földtől, két orosz asztronauta viszi majd ki az űrbe a fáklyát. A láng később egész Oroszországot "bejárja", a téli játékok történetének leghosszabb stafétájában mintegy 14 ezren viszik majd négy hónapon, 65 ezer kilométeren és 2900 településen át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.