Olimpia

Szocsi 2014 - a kanadai kormányfő is NHL-es sztárokat szeretne

Stephen Harper kanadai miniszterelnök is azt szeretné, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai pályára lépjenek a jövő évi szocsi téli olimpián.

2013.04.09 09:52MTI

Az NHL-es klubok tulajdonosai egyelőre nem adták áldásukat arra, hogy elengedjék legjobbjaikat, ugyanakkor tárgyalásban állnak a liga vezetőivel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Jégkorong Szövetséggel (IIHF) a témában.
   
Harper hétfőn kijelentette: minden kanadai nevében beszél.
   
Az NHL-es profik 1998 óta vehetnek részt a téli olimpián. A klubtulajdonosok legfőbb kifogása az, hogy az ötkarikás játékok miatt két-két és fél hétre leáll a bajnokság, és ez nekik komoly bevételkiesést jelent.
   
A kanadaiak a legutóbbi téli olimpián, Vancouverben hosszabbítás után nyertek az amerikaiak elleni döntőben. Az orosz sztárok már korábban jelezték: ők mindenképpen szeretnének játszani a hazájukban rendezendő olimpián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.