Történelmi pillanatok

A Coca-Cola elkezdte az olimpiai láng hordozóinak toborzását

A 2014-es téli olimpia és az olimpiai lángot vivők egyik főszponzora, a Coca-Cola elkezdte a Szocsi játékokra futók toborzását. 14 év feletti orosz állampolgárok jelentkezését várják, akikből kiválasztanak majd 2014 szerencsést.

2013.01.24 18:31ma.hu

Az orosz lakosok március 17-éig jelentkezhetnek a feladatra, akikből majd egy független orosz hírességekből álló testület választja ki a szerencséseket.

A testület tagjai várhatóan olyan hírességek lesznek, mint a rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka, a világcsúcstartó Jelena Iszinbajeva, a kétszeres jégkorong-világbajnok Alexander Ovecskin, a rocksztár Ilya Lagutenko, valamint a televíziós riporter és színész Tatyana Lazareva.

Az amerikai cég az olimpia reklámozásának céljából már megkezdett egy egyhetes kiállítást Moszkvában, ahol a látogatók az 1980-as moszkvai olimpián viselt ruhákat, a fáklyát és az eseményen készült képeket tekinthetik meg.

Január 25-én a „Coca-Cola olimpiai láng történelme és jövője” elnevezésű kiállítás elhagyja az orosz fővárost, és ellátogat 13 különböző városba. Az érdeklődők két napon keresztül látogathatják a kiállítást minden egyes helyen.

„A láng hordozói lehetőséget kapnak arra, hogy hozzájáruljanak az olimpia történelméhez, és valódi részesei lehessenek ennek a fantasztikus eseménynek” – fogalmazott a 2014-es olimpiát szervező bizottság elnöke, Dmitry Chernyshenko.

A XXII. téli olimpiai lángja október 7-én indul útjára, és 123 nap alatt 2900 városon keresztül 65 000 kilométert tesz majd meg Szocsiig.

Az amerikai üdítőipari cég egyébként már az 1928-as amszterdami olimpiát is szponzorálta, és a mai napig az egyik legnagyobb támogatója a világeseménynek.

Korábban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat főnöke, Alekszandr Bortnyikov kijelentette, hogy attól tartanak, szélsőséges csoportok megpróbálják majd megakadályozni az eseményt, ugyanakkor elárulta azt is, hogy mindent megtesznek majd a résztvevők biztonságáért.

Az eseményre készített fáklyákat és az azokat hordozók ruháját két héttel ezelőtt Moszkvában mutatták be a szervezők.

Szocsi városában a sportlétesítményeket már a 2013-as év elején különböző versenyek megrendezésével tesztelik, és ha valami nem működik megfelelően, még lesz idejük kicserélni.

A 2014-es téli olimpia február 7-én veszi kezdetét és 23-áig tart.

A labdarúgó magyar válogatott márciusban sorsdöntő vb-selejtezőre készül Románia ellen, a fogadási tippek alapján szoros csata várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.