A 14-18 éves korosztály képviselői

AYOF: megérkezett Sydneybe a magyar csapat

Másfél napi utazás után megérkezett Sydneybe a magyar csapat, amely az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (AYOF) vesz részt.

2013.01.15 11:00MTI

A 14-18 éves korosztály képviselői alkotta együttes vasárnap délután indult Budapestről busszal, majd Bécsből repült tovább a távoli kontinensre, és repülőgépe - magyar idő szerint - kedd reggel landolt Sydneyben, ahol a versenyzők egyetemi kollégiumokban laknak majd a játékok alatt - tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az MTI-vel.
   
A megnyitó ünnepség     szerda délután lesz, de aznap - helyi idő szerint reggel 8 órakor - kajak-kenuban már versenyeket rendeznek. Összesen 1700 fiatal sportoló indul a vasárnap záruló AYOF-on, amely - a hasonló európai rendezvénnyel együtt (EYOF) - az olimpiai mozgalom harmadik számú megméretése a felnőtt olimpia (nyári, téli) és az ifjúsági ötkarikás játékok (nyári, téli) után. A mostani AYOF egyik "előfutárának" is tekinthető a 2017-ben Győrben rendezendő EYOF-nak.
   
Sydneyben Magyarországot négy sportágban - úszásban, kajak-kenuban, súlyemelésben és triatlonban - összesen 24 versenyző képviseli. A részvétel annak az együttműködési megállapodásnak köszönhető, amelyet Borkai Zsolt, a MOB elnöke tavaly március 22-ént írt alá John Coates-szal, az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnökével.

Kattintson még több olimpiai hírért >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.