24 sportoló, aki képviselni fogja Magyarországot

Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál: bemutatkozott a magyar csapat

Bemutatkozott kedden az a 24 sportoló, aki képviselni fogja Magyarországot a január 15-én kezdődő Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (AYOF), a 14-18 éves korosztály sportolóit felvonultató, Sydneyben sorra kerülő versenyen.

2013.01.08 13:35MTI

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az AYOF-on 30 ország indít versenyzőket, Európából - Magyarország mellett - Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Belgium kapott meghívást az Ausztrál Olimpiai Bizottságtól.
   
A 24 magyar versenyző kajak-kenuban, úszásban, súlyemelésben és triatlonban lesz érdekelt.
   
Nagy Zsigmond csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatója a sajtóeseményen azt mondta, a magyarok számára valamelyest hátrány, hogy a felkészülés közepén utaznak el az AYOF-ra.
   
"Éppen ezért úgy gondolom, hogy ha minden versenyzőnk tudása legjavát nyújtja, már elégedettek lehetünk a szerepléssel" - tette hozzá.
   
Szabó Bence, a MOB főtitkára emlékeztetett rá, hogy a tavalyi év az olimpiai eredményesség mellett sportdiplomáciai sikereket is hozott. Borkai Zsolt MOB-elnök többek között együttműködési megállapodást írt alá John Coatesszal, az ausztrál ötkarikás szervezet elnökével, ennek nyomán utazhat most Sydneybe magyar csapat.
   
Az AYOF-ot már hatodik alkalommal rendezik meg, hagyományosan a 2000-es ötkarikás játékok helyszínén, Sydneyben, ahol a fiatal sportolók kizárólag olimpiai sportágakban mérik össze tudásukat. A versenyek zömét azokban a létesítményekben bonyolítják le az Olimpiai Parkban, amelyekben 2000-ben felnőtt ötkarikás viadalok zajlottak.
   
Az AYOF valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) az olimpiai mozgalom harmadik számú megmérettetése a felnőtt nyári és téli olimpia, illetve a nyári és téli ifjúsági ötkarikás játékok után. EYOF-nak Magyarország is házigazdája lesz, 2017-ben Győr fogadja a fiatal sportolókat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.