A lányoknál utolsó percig nagy volt a izgalom!

AYOF 2009: Veretlenül a fináléban mindkét magyar vízilabda válogatott

Az V. Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál újabb versenynapján eddigi legnehezebb mérkőzés várt fiatal pólósainkra, hiszen mindkét csapatunk az ausztrálok ellen szállt medencébe.

2009.01.18 12:20MOB

A Merész-lányoknak nagyon meg kellett küzdeni a győzelemért. A mérkőzés nagyon szorosan alakult (2-2), (2-2), (2-3) és (3-3).

A harmadik negyedben előnyhöz jutottunk, de az ausztrálok kiegyenlítettek a mérkőzés végére 9-9, az utolsó támadásból esett végül a tizedik és egyben mindent eldöntő gólunk Kertes Annának köszönhetően.

Mégis Gyöngyössy Anikó, alias Mackó, a csapat kapusa, volt a nap hőse, aki rendre hárította a házigazdák lövéseit és ezzel jelentősen segítette hozzá a csapatot a harmadik győzelméhez.

A mai napi diadal a veretlenséget jelenti, de a torna elsőségéért az utolsó napon a körmérkőzések során ismét a második helyen végzett ausztrálokkal kell megküzdeni. akik várhatóan mindent latba vetnek a győzelem érdekében, különösen azt követően, hogy a fiú csapatuk még döntőbe sem került.

„Európa játszik az ausztráliai címért”

A fiú csapat szintén a legerősebb és egyben legnehezebb ellenfelével, a házigazdák együttesével játszott. A Derekas-legénység kiválóan kezdett. a második negyedben már 5-2-re is vezettünk.

További jó játékkal sikerült megőrizni a kétgólos különbséget, és végül 8-6-os magyar győzelemmel végződött a mérkőzés.

A magyar csapat legjobbja Meixner Marcell kapus volt, aki védéseivel olyannyira elbizonytalanította az ausztrálokat, hogy végül a mérkőzés közvetítője Marcelltól féltette legjobban a csapatukat.

Hasonlatosan a női csapathoz, a fiú csapat is 100%-es teljesítménnyel várja a befejező döntőt, de nem a házigazdákkal játszanak újra a bajnoki címért, hanem a görögökkel, akik fölényes játékkal győzték le a kínaiakat.

Így az már biztos, hogy az ausztráliai pólós torna elsőségét Európa szerzi meg. A leány döntő 10:00, míg a fiúké 13:00 órakor kezdődik – helyi idő szerint.

Magyar eredmények:

Fiúk:

Magyarország- Ausztrália 8-6 A magyar góldobók: Korényi, Rusz, Angyal 2, Szentesi, Keresztes, Fazekas, Ernyei

Lányok:

3. forduló: Magyarország-Ausztrália 10-9

A magyar góldobók: Jancsó, Antal, Czigány, Kertes, Keszthelyi 3, Pengő, Kovács, Somhegyi

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.