Eleget úszott

Visszavonul a britek kétszeres olimpiai érmes úszója

Bejelentette visszavonulását a profi sporttól David Davies, Nagy-Britannia kétszeres olimpiai érmese. A még mindig csak 27 éves úszó tíz éven keresztül képviselhette hazáját világversenyeken.

2012.11.15 11:26ma.hu

Davies 1500 méteren gyorsúszásban a 3. helyen végzett Athénban, Pekingben pedig ezüstöt szerzett. A walesi tehetség több brit csúcsot is megdöntött – 2010-ig 400, 800 és 1500 méteren is ő volt a legjobb a szigetországban.

A londoni olimpián is ott volt Davies, de az éremszerzés nem jött össze a számára, ugyanakkor karrierjének korábbi szakaszában világ- és Európa-bajnokságokon is szerzett valamilyen medáliát 1500 méteren. Első nagy versenyét 2002-ben, a manchesteri Nemzetközösségi Játékokon teljesítette, egy évre rá pedig a 4. lett a világbajnokságon.

„Fantasztikus karrierem volt” – mondta Davies, aki a jövőben a walesi sportolókat akarja segíteni. „Sokkal többet értem el annál, mint amit gyerekkoromban el mertem álmodni. Hatalmas támogatást kaptam a családomtól és edzőmtől, a cardiffi Dave Hallertől, akinek segítségével az athéni olimpián érmet tudtam szerezni. Továbbá szeretnék köszönetet mondani a brit úszóknak is, rengeteget segítettek.”

Davies három éven keresztül az angliai Loughborough-ban is edzett, ahol Kevin Renshaw volt a trénere, akinek segítségével Pekingben a dobogó második helyére állhatott fel.

Karrierje során rengeteg barátra tett szert Davies, és már azt is tudja, hogy mivel fog foglalkozni a jövőben: tanácsadó lesz hazájában, Walesben, ahol reményei szerint minél több fiatal úszót és sportolót tud majd ellátni hasznos tanácsokkal.

Michael Scott, Wales sportért felelős minisztere elmondta, Davies remek példa lesz a fiatalok számára, és mivel csodás karriert ért el, a világ minden pontján jó kapcsolatokat ápol, ez pedig a feltörekvő fiatalok számára előnyt jelenthet a jövőben.

A magyar labdarúgás friss híreiért a Sport.ma.hu-t, a sportfogadás reményében pedig a bet365-öt keresse fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.