Az üres sorokban üldögélnek jódolgukban

Be kellett vetni a hadsereget az Olimpián!

Katonáknak kényszerültek ingyenjegyeket osztani az Olimpia szervezői, mivel dacára annak, hogy az összes jegy már hónapok óta elkelt, üres sorok tátongnak egyes helyszíneken.

2012.07.30 13:01Konrád - ma.hu

A játékok egyes helyszínein, Wimbledonban, a strandröplabda pályán, vagy a korábban The Dome-nak nevezett North Greenwich Arenában, ahol a gimnasztikai versenyek zajlanak, a nézőtéren rengeteg üres sort látni, ráadásul a legjobb helyeken.

Jeremy Hunt, Olimpiai Miniszter szerint a nézők hiánya csalódást keltő, a szervezőbizottság (Locog) pedig teljes kivizsgálást ígér. Már azt sem volt egyszerű kideríteni, kik nem foglalták el a helyüket, elsőként a székek 8%-át megkapó szponzorokat vádolták.

Kép: google

De a Locog elnöke, Sebastian Cole szerint nem biztos, hogy a szponzorok tehetnek az üres helyekről. Sokkal inkább a hatalmas "Olympics Family" az, ahol a probléma forrása keresendő. Ennek a "családnak" a tagjai többek között a szervező bürokraták, azok vendégei, maguk a (pályára nem lépő) sportolók és természetesen a média. 

Ezek a partnerek a helyek egy negyedét kapták meg a versenyek nagy részére, és még többet az olyan nagy fontosságú eseményekre, mint amilyen a megnyitó volt, amikor a stadion kiürülni látszott ahogy a sportolók bevonulása megkezdődött. Összességében több tízezer emberről van szó.

A közvélemény tiltakozása miatt a Locog-nak lépnie kellett, ezért a katonákhoz és a gyerekekhez fordultak segítségért. Cole elmondása szerint a közeli iskolákból toboroztak gyerekeket, hogy feltöltsék az üres székeket, illetve katonákat vezényeltek a helyszínekre. Azt nem tudja, hogy szabadságos harcosokról van-e szó, mindenesetre úgy tűnik, élvezik a sporteseményeket.

Cole azt is elmondta: azok jegyét, akik korán otthagyják a játékokat, újra eladják a bejáratnál. Lord Moynihan, a Brit Olimpiai Szövetségtől mindemellett bevezetné a 30 perces szabályt. Ez azt jelentené, hogy ha valaki a verseny megkezdése után 30 perccel sem foglalta el helyét valaki a kint várakozók közül ingyen bemehet megtekinteni a játékokat. Egyes olcsó helyeken ülő szurkolók pedig a VIP szektorokba nyerhetnek bebocsátást.

Kérdés, hogy ezeket a szabályokat miképpen lehetne bevezetni, mikor már javában tartanak a játékok, de a szervezőbizottságra nagy nyomás helyeződik. Rengeteg ember van, akit sért az üres székek látványa, hiszen nagyon sokan nem kaptak jegyet a játékokra. A 6,6 millió jegyre több mint 15 millió jelentkező akadt. Cole szerint a helyzet később javulni fog, ahogy egyre izgalmasabb döntők veszik kezdetüket és egyre többen érkeznek meg Londonba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.