London 2012

Humanitárius segély: Tunézia kapta a megnyitón használt kórházi ágyakat

A szervezőbizottság (LOCOG) Tunéziának adományozta a londoni nyári olimpia megnyitóján használt több mint 300 kórházi ágyat.

2012.07.30 11:13MTI

A 320 kórházi ágyat humanitárius segélyként juttatják el két tuniszi kórházba.

Az olimpiai megnyitó egyik témája a brit lakosságot ingyenes orvosi ellátásban részesítő Nemzeti Egészségügyi Szolgálat volt. A britek büszkék az egészségügyi szolgálatukra, és Danny Boyle, a megnyitó rendezője az ország egyik legfontosabb szociális vívmányaként illesztette be az előadásba.

A programban 600, a brit kórházakban dolgozó nővér is fellépett. Az arénában a jelenetben 320 kórházi ágy jelent meg, amelyek LED-lámpák segítségével világítottak a sötétben.

Tizenöt önkéntes három nap alatt szereli le az ágyakról az előadásra használt felszereléseket, a LED-lámpákat, az akkumulátorokat és a vezetékeket. Ezután az ágyakat nyolc konténerbe csomagolják, és két tuniszi kórházba küldik.

Minden érdekesebb londoni hírt el szeretne olvasni?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.