London 2012

Olimpia: Egy negyedik és egy hatodik hely, meg két csúcs úszásban

Érem nélkül maradt a magyar úszóválogatott a sportág olimpiai versenysorozatának szombati nyitónapján, amely egy negyedik és egy hatodik helyet, valamint két országos csúcsot hozott.

2012.07.28 23:25MTI

A "majdnem-érmet" Hosszú Katinka produkálta 4:33.49 perces idővel a 400 m vegyes döntőjében, míg a hatodik pozíciót Kis Gergő érdemelte ki 3:47.03 perccel a 400 m gyors fináléjában. Dobogós helyezést inkább Hosszútól, a korábbi világbajnoktól lehetett várni, ám nem jött össze, jóllehet mindent megpróbált. A táv feléig rendben is volt minden, vezetett, nagyszerű iramban szántotta a vizet, a második kétszázon azonban fokozatosan hátrébb szorult, s végül nem csupán a kínai győztes és az amerikai bajnok, hanem az ázsiai ország másik reprezentánsa is megelőzte. Így sem tűnt csalódottnak, mondván, életében először úszott olimpiai döntőben, s különben is van még három száma a londoni ötkarikás játékokon.

Kis Gergő valós medálremény nélkül vágott neki a nyolc uszodahossznyi döntőnek, amelyben előzetesen a 4-8. helyek egyikére taksálta magát. A "számtani közép" jött be, s ő elégedetten konstatálta, hogy a 2008-as, pekingi olimpián 400 m vegyesen elért hatodik helye után már 400 m gyorson itt, Londonban is ugyanígy, pontszerzőként zárt.

A szombat esti program harmadik magyar érintettje, Gyurta Dániel, a 200 méteres mellúszás olimpiai ezüstérmese, világ- és Európa-bajnoka bemutatkozásképpen 100-on repesztett két remek országos csúcsot, a délelőtti 59.76 másodperc után az esti elődöntőben újabb két századot lefaragva saját korábbi legjobbjából. Ráadásul - a 200 méter igazán jól sikerült főpróbájaként - összesítésben a hetedik lett az 59.74-gyel, így a vasárnapi döntőben is megmutathatja magát.

A nyitónap csalódásról is szólt: Cseh László, a 400 m vegyes vb- és Eb-győztese, olimpiai másodikja csak a kilencedik időt úszta a délelőtti selejtezőben, így a szám döntőjét nélküle rendezték meg...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.