London 2012 képekkel!

London 0. nap - olimpiai láz, Sherlock és a lobogók

A helyszínek tökéletesre csiszolva, a város készen áll, a szurkolók és a sportolók megérkeztek. Londonban minden az Olimpiáról szól. Apu, kezdődik!!!

2012.07.27 08:00kisener, ma.hu, London

Ha az ember eljut élete első Olimpiájára - még ha csak drukkerként is -, könnyen túlteszi magát az olyan alapvető problémákon, mint hogy a ferihegyi reptéren az esőben váratják a kifutón, vagy a gép a vihar miatt egy órán át nem indul, sőt, az sem zavarja, ha a Victoria Station helyett csak a Baker Streetig - Sherlock Holmes és Watson doktor, tudják... - megy  a transzferbusz. Utóbbi történetesen épp az olimpiai fáklya útja miatt.

Miért is bosszankodna, hiszen eljutott a sportok - és gyanítom, a világtörténelem egyik - legnagyobb eseményéhez, hála Nektek jó görögök, és hála Coubertin báró, az Olimpia él és virul!

Most éppen sorszáma szerint a 30. kezdődik, harmadik alkalommal Nagy-Britannia fővárosában. Az egyedülálló teljesítményt a jó britek pedig méltkóképpen kívánják emlékezetessé tenni. A megnyitó előtt egy nappal minden készen állva várja a világ apraja-nagyját. A tömegközelekedési eszközökön méterenként jelzik, kinek merre kell mennie, ha adott helyszínre igyekszik. Az utakon Olimpiai Vonalak (Olympic Line) kizárólagossá tételével segítik a résztvevőket - mármint sportolókat, rendezőket, nem kis bosszúságot okozva ezzel a helyieknek. A város totálisan fellobogózva, mindenhol a London 2012 és az "Inspire a generation" szlogen mosolyog le ránk. Az egy főre jutó "Olimpia" kifejezés csúcsokat döntött csütörtök este a belvárosban, a mindenki lázban ég enyhe kifejezés a helyzetre.

És hogy a több mint 200 résztvevő nemzet kedvébe is járjanak: a Regents Street fellobogózva minden ország zászlajával, a magyar is bizony ott virít az izlandi társaságában, London belvárosának egyik legfrekventáltabb helyén. Ugyancsak minden ország színei fellelhetőek a Parlament előtti téren felállított szoborrengetegben - háttérben a Big Ben és a London Eye, nem rossz látvány. A Trafalgár téren pedig megannyi turista fényképezkedik, a visszajelző óra ugyanis kivételesen és egyedülállóan különleges. A napnál a nullát mutatja már, hiszen 24 óra sincs hátra a XXX. Nyári Olimpiai Játékok megnyitójáig. Apu, elkezdődött végre!!!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.