London 2012

Olimpia: Az egész világ a megnyitó hatása alatt

A médiumok világszerte egymást múlják felül a londoni olimpia pénteki megnyitójának méltatásában. Igaz, akadt olyan lap is, amely a látványos ünnepségről az egyre kevesebb sportolóra és a társadalom fokozatos elhízására asszociált.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.07.28 14:24MTI

Brazília

Folha de Sao Paulo:

"London olyan ünnepséggel nyitotta meg a XXX. nyári olimpiát, amely játékos formában mutatta be a legendákat, és megerősítette a meggyőződést, hogy a britek jó házigazdák."

globo.com:

"London hangosan és színesen nyitotta meg az olimpiát. A legigényesebb művészettől a popkultúráig, a visszafogottságtól az üvöltően extravagáns viselkedésig, a drámától a humorig egy majdnem négyórás ünnepséggel köszöntötték a világot az Olimpiai Stadionban."

Bulgária

Sega:

"A világ az olimpia. A vendéglátók hatásos show-val hívták fel magukra a világ figyelmét."

Dánia

Politiken:

"Magával ragadó, nagyszerű, dinamikus, lenyűgöző. A megnyitó szinte filmszerű utazást tett lehetővé a régi, idilli brit földműves léttől az iparosodáson keresztül a beatzenéig és az internet megszületéséig."

Franciaország

L'Equipe:

"A britek megnyitója egyedi volt, humoros és felemelő. Hogyan lehet nem szeretni egy olyan országot, amely ennyi humorral, öniróniával és ünnepélyességgel mutatja be magát? Hogyan lehet nem szeretni egy olyan országot, amelynek királynője egy titkos ügynök társaságában, ejtőernyővel érkezik meg az Olimpiai Stadionba?"

Le Nouvel Observateur:

"Annyira brit volt ez a megnyitó! Danny Boyle sikeres ünnepi programot állított össze, amely az angol humorról és történelemről szólt. Még a királynő is szerepet kapott James Bond oldalán."

Le Figaro:

"Igazából elindultak az olimpiai játékok."

Szlovákia

Pravda:

"Az olimpiai játékok semmihez sem hasonlítható színjátékot nyújtanak egy hatalmas közönség számára. Paradox viszont, hogy minél többen nézik a sportközvetítéseket, annál kevesebben sportolnak. Ennek eredménye egy egészségtelen társadalom, amely túlsúlytól szenved."

Svédország

Aftonbladet:

"Olimpiai csúccsal kezdődtek a játékok, ennyire merész ünnepi programot még soha sem állítottak össze. A történelmi jeleneteket annyira bátran állították össze, amilyenre korábban még nem volt példa. Egyetlen rossz hang, vagy mozdulat mindent elronthatott volna. De nem volt ilyen."

Portugália

Correio de Manha:

"Az ünnepélyes megnyitó 35 millió euróba került."

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.