London 2012

Olimpia: Gyurta negyedikként elődöntős 100 m mellen

Gyurta Dániel a negyedik legjobb idővel került 100 méter mellen az esti elődöntőbe a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

2012.07.28 13:36MTI

A 200-on kétszeres világbajnok 23 éves magyar úszó a negyedik futamban 59.76 másodperces országos csúccsal csapott a célba - elsőként - "bemelegítő" versenyszámában.

A korábbi, 1:00.23 perces rekordot a tavalyi, sanghaji világbajnokságon úszta.

"Lehet, hogy kívülről könnyűnek tűnt, de valójában nagyon is kemény volt az utolsó tíz méter" - mondta Gyurta az MTI-nek. "Az országos csúcsot délutánra terveztem, de persze nem vagyok szomorú, hogy már most egy perc alá kerültem. Úgy gondolom, ez jó előjel fő számom, a 200 mell előtt."

Gyurtát az utolsó futamban úszók közül előzték meg hárman.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.