London 2012

Olimpia: Simonék a reményfutamban folytatják

A kormányos nélküli kettesben érdekelt Simon Béla, Széll Domonkos evezős duó ötödik lett szombati előfutamában, így hétfőn a reményfutamban folytathatja szereplését a londoni olimpián.

2012.07.28 13:56MTI

A világbajnoki címvédő új-zélandi Eric Murray, Hamish Bond páros mellett egy-egy francia, lengyel és szerb egység volt a magyarok riválisa a brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban. A középdöntőbe jutáshoz az első három közé kellett kerülni, de Simonéknak erre semmi esélyük sem volt, mivel még a negyedik szerb hajótól is több mint 20 mp-cel lemaradva értek célba.

A hétfői, magyar idő szerint 11:10 órakor kezdődő reményfutamban négy egység száll majd vízre, és három közülük továbbjut a legjobb 12 közé. Simon eredetileg szolnoki klubtársával, Juhász Adriánnal harcolta ki az olimpiai kvótát, de párja röviddel a rajt előtt megbukott egy doppingvizsgálaton, hét hónapra eltiltották, így az utolsó pillanatban a csepeli Széll került a csapatba.

A másik magyar evezős egység, a könnyűsúlyú kétpárevezősök között vízre szálló Hirling Zsolt, Varga Tamás duó vasárnap 12:30 órakor debütál a Dorney-tavon. Dán, görög, kubai és norvég ellenféllel küzdenek majd az előfutamban, s az első kettő között kell célba érniük a középdöntőbe kerüléshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.