London 2012

Olimpia: Hosszú döntős, Jakabos kiesett 400 m vegyesen

Hosszú Katinka a harmadik helyen döntőbe jutott, Jakabos Zsuzsanna viszont kiesett 400 m vegyesen a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

2012.07.28 13:34MTI

Mindkét magyar a 3. futamba kapott besorolást, s 75 méter után ki is alakult a végső sorrend: vezetett a kínai Je Si-ven (Ye Shiven), mögötte nem sokkal a szám világbajnoka, Hosszú, majd Jakabos tempózott. Utóbbi az utolsó 100-on maradt le két riválisától, de így is harmadikként csapott a célba, azonban tetemesre nőtt hátránya miatt az esti finálés szereplésről lecsúszott.

"Eléggé kiúsztam magam, de bízom benne, hogy maradt bennem, és este még jobb leszek" - nyilatkozta Hosszú az MTI-nek. "A rajtot megelőzően nagyon izgultam, de ez az első olimpiai fellépés előtt érthető. Örülök, hogy jól ment az úszás, az pedig külön öröm, hogy először szerepelhetek olimpiai döntőben."

Hosszú 4:33.77 perces idővel került döntőbe, a kínain kívül még az amerikai Elizabeth Beisel bizonyult gyorsabbnak nála az utolsó futamban, míg Jakabos 4:37.37 perccel kilencedik lett, de több mint egy másodperccel maradt el a nyolcadik, még éppen döntős szintén amerikai Caitlin Leverenztől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.