Sosem késő...

Vilmos herceg nagybátyja is megnősült - harmadszor

Unokaöccse világraszóló áprilisi esküvőjénél jóval szerényebb körülmények közepette nősült meg Charles Spencer gróf, Vilmos herceg nagybátyja, aki immár harmadszor esküdött "örök" hűséget.

2011.06.19 22:27MTI

A 47 esztendős Spencer gróf - Vilmos néhai édesanyjának, Diana hercegnőnek az öccse - ezúttal egy 38 éves kanadai hölgyet vezetett az oltár elé, szűk családi körben. Karen Villeneuve - egykori modell és szállodai recepciós -, aki a hétvégi esküvő után Spencer grófnőként szólítandó, szintén elvált: előző férje Mark Gordon, a Ryan közlegény megmentése című, Steven Spielberg rendezte háborús filmeposz és több más hollywoodi megasiker producere volt.

Az esküvő helyszíne Spencer gróf birtoka, a Northamptonshire grófságbeli Althorp volt. A birtok tavának kis szigetén helyezték végső nyugalomra annak idején Dianát, aki 1997-ben, Párizsban vesztette életét autószerencsétlenségben.

Az althorpi menyegző külsőségeiben nem is volt hasonlítható Vilmos és polgári származású választottja, Katalin cambridge-i hercegnő - korábbi nevén Kate Middleton - április 29-ei világraszóló frigyéhez. A brit trón második számú várományosának és arájának londoni esküvőjét óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző követte világszerte, és a brit főváros utcáit egymillió ünneplő alattvaló lepte el a munkaszünetté nyilvánított jeles napon.

Charles Spencer esküvőjéről ugyanakkor néhány soros margóhírben számolt be egy-két vasárnapi brit lap.

Diana halála után Spencer gróf és a brit királyi család között enyhén szólva is fagyossá vált az addig sem túl szívélyes viszony. Minden brit alattvaló élénken emlékszik arra a rendkívüli beszédre, amelyet Charles Spencer a londoni Westminster apátságban, Diana temetési szertartásán mondott, nem titkolva el lesújtó véleményét a királyi famíliáról, és a Dianával szemben tanúsított magatartásukról. Beszédét példátlan módon tapsvihar fogadta a Westminster apátságon belül és kívül is, miközben a királyi család tagjai - köztük II. Erzsébet királynő - kővé dermedt arccal ültek.

A fagy azonban azóta felengedett a Spencer-klán és az udvar között. Ennek egyik beszédes jeleként Vilmos és Katalin esküvőjén Charles Spencer 16 éves fia, Louis volt az egyik "nyoszolyófiú", és a nagy eseményre a grófot is meghívták, menyasszonyával együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.