45 darabos nászajándékot kap Vilmos és Kate

Herendi étkészletet ajándékoz Magyarország a hercegi párnak

Egy 45 darabos herendi porcelánkészlettel ajándékozza meg Magyarország a holnap házasodó Vilmos herceget és Kate Middletont. Az étkészlet darabjait egy 160 éves mintát alapul véve díszítették ki.

Herendi porcelánt kap Vilmos és Kate nászajándékba képgaléria

2011.04.28 12:29ma.hu/ fotó: MTI

A világ legnagyobb, 185. évfordulóját ünneplő porcelán-manufaktúrában pontosan 160 évvel ezelőtt jelent meg első alkalommal az úgynevezett Viktória-minta, az akkori angol királynő megrendelésére és nagy tetszésére, nem véletlenül kapta meg a minta ezt a nevet.

Az 1851-ben megrendezett első londoni világkiállításra elkészült motívumok most új életre keltek és ismét az angol királyi házhoz kötődik a megjelenésük.

Az eredeti klasszikus, időtlen, kínai hatású lepkés-bazsarózsás minta nemcsak nagy divat maradt az elmúlt 160 évben, de Herend egyik jelképévé, fő ismertetőjelévé is vált, a manufaktúra neve hallatán ez a motívumvilág jut szinte mindenki eszébe. Sikerének titka a vállalat szerint szépségén felül legfőképp a bájos és elegáns megjelenés, ráadásul mivel számtalan színt és formát tartalmaznak az ezzel díszített edények, nincs olyan asztal, amelyen ne mutatna jól, sőt, méltán nevezhetjük az asztal díszének.

A motívumot most Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője alkalmából felújították, modernebb hatásúvá tették, a gazdag alapmintákat a hideg és meleg színpárok alkalmazásával, illetve apró részletek fókuszba helyezésével tették modernné, XXI. századivá.

Fotó: MTI (További képek a galériában)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.