A legnagyobb rajongók már elfoglalták helyüket

Képek: Az első fecskék már megérkeztek a királyi esküvő színhelyére

A legelszántabb hívek már most elfoglalták bázishelyüket a Westminster apátság előtt, hogy biztosan jól lássák az esküvőre érkező, majd onnan távozó előkelőségeket.

Gőzerővel folynak az esküvői előkészületek Londonban képgaléria

2011.04.26 17:53MTI

Vilmos brit trónörökös pénteken esküszik örök hűséget polgári származású barátnőjének, Kate Middletonnak a londoni Westminster-apátságban.

Nem hivatalos keddi értesülések szerint a világsajtó 12 ezer újságíróval képviselteti magát az évszázad esküvőjeként emlegetett szertartáson, amelyet óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző figyel majd világszerte.

A fő eseményre, az apátságbeli esküvői szertartásra azonban az újságíróhad egyetlen tagja sem teheti be a lábát; a ceremónia közvetítését a BBC, az ITV és a Sky televíziók közösen végzik, és mindenki az ő adásukat veszi át.

A Westminster apátság (Fotó: MTI, további képek a galériában)


A nagy külföldi médiatársaságok hevenyészett stúdiókban vertek tanyát. A legnagyobb ilyen komplexumot - 23 bérelhető stúdióval - az első számú londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota szomszédságában építették fel.

A konténerszerű, többszintes zöld alkalmatosság leginkább az építkezések környékén látható felvonulási épületekre emlékeztet. Ettől függetlenül azonban egy-egy stúdiójának bérletéért többet kell fizetni, mint a világ legelőkelőbb szállodáinak legdrágább királyi lakosztályaiért: a bérleti díj egy hétre 60 ezer font, vagyis 18 millió forint.

A legnépesebb tudósítói gárdát a legnagyobb amerikai hálózatok küldték Londonba, ráadásul az amerikai tévétársaságok stábjait a legismertebb sztárriporterek vezetik. A CNN-t Anderson Cooper, a csatorna egyik legnézettebb hírmagazinjának vezetője, az ABC-t Diane Sawyer és Barbara Walters, a CBS-t pedig Katie Couric tudósítja a trónörökösi esküvőről.

A CBS - amelynek van állandó irodája is a brit fővárosban - százfős külön stábot telepített Londonba, az NBC pedig mind a hat vezető híradósát átküldte az eseményre. Egy amerikai televíziós bennfentes a keddi The Timesnak kijelentette: az amerikai tévéhálózatok számára - híreseményként - csak az amerikai elnökválasztás jelentősége mérhető a pénteki londoni trónörökösi esküvőhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.