850 fős stáb közvetíti a világraszóló eseményt

Képek: Hadsereggel készül a BBC a királyi esküvőre

Minden dolgozóját mozgósította a BBC a két és fél hét múlva esedékes nagyszabású királyi esküvő közvetítésére, a világ minden pontjára ők továbbítják képben és hangban a különleges eseményt.

Vilmos és Kate a darweni Witten Country Parkba látogatott képgaléria

2011.04.12 12:29ma.hu
Fotó: MTI/AP (További képek a galériában)

A legutóbbi olimpia közvetítésében is csak feleannyi munkatárs vett részt a BBC részéről, mint ahány fős stábbal most a királyi esküvőre készülnek - derült ki egy brit napilapból. A legnagyobb sportviadalon ugyanis "csak" 437 fő dolgozott, beleértve a technikai személyzetet és a riportereket egyaránt, míg Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére egy 850 fős csapattal készül a híres médiacsoport.

A 29 éves brit herceg és menyasszonya a Westminster-apátságban mondja ki a boldogító igent, és az angol kormányzat úgy tippeli, mintegy kétmilliárd tévénéző lesz kíváncsi az élő közvetítésre.

Ehhez 550 főnyi tévés személyzetre lesz szükség az élő közvetítésnél, további háromszázan pedig a vágott híranyagok és összeállítások elkészítésében vesznek részt.

Az élő közvetítés nagyjából kilenc órás lesz, és azért van szükség ilyen kiemelt létszámra, mert - ellentétben például a négy évente ismétlődő sporteseménnyel - ez valóban az évszázad legnagyobb nemzetközi nézettségű eseménye lesz.

Még több hír az ifjú párról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.