Elege lett Hugh Laurie-nak a sok morgásból

Siratják a rajongók: Dr. House az utolsókat rúgja

Nyolc év után szinte bármit meg lehet unni, de legfőképp azt, ha az embert beskatulyázzák egy olyan figuraként, aki valójában nem is ő. Ezen az sem változtat, hogy közben világhírű és népszerű lett általa.

2011.05.12 09:26ma.hu

"Minden nap egyre nehezebb" - vallotta be Hugh Laurie, ezért már szinte biztosra vehető, hogy a nyolcadik évad forgatásai után végleg kiszáll az őt világszerte népszerűvé tevő sorozatból. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ezzel maga Dr. House is elbúcsúzik-e a nézőktől, vagy egy másik színésszel helyettesíti a brit sztárt a FOX csatorna.

A sorozat 2004-ben indult, de senki nem hitte volna, hogy ekkora sikert ér el nemcsak Amerikában, de gyakorlatilag mindenütt, ahol bemutatták. Pedig eleinte voltak kételkedők is, akik nem értették, hogy egyrészt miért kell a már amúgy is több tucatra rúgó orvosos sorozat után még egyet készíteni, másrészt meg mi vonzó lehet egy örökké morgós, undok dokiban, akinek a stílusa egy pokróc durvaságával vetekszik.

Dr. House mégis az első néhány rész után meghódította a világot, titkát azóta is milliók próbálják megfejteni, de csak tippelgetni lehet: a kivételes szakértelme, a mogorva stílus mögött megbújó fanyar humora, vagy egyszerűen csak az, hogy homlokegyenest szembemegy minden más ismert kórházsorozattal?

Talán ezek így együtt, csakhogy a főhős 8 év után belefáradt a szerepébe. Az 51 éves Laurie-nak ugyanis van egy másik nagy szerelme a színészet mellett: karrierje korai szakaszától kezdve mindig is szeretett zenélni, és nem is csinálta rosszul.

Olyannyira nem, hogy néhány hete debütált a Let Them Talk című blues-albummal. A zene sokkal kényelmesebb számára, mint a színjátszás - vallotta be, és egyelőre rendkívül élvezi a turnézást.

A sztár, aki Greg House-nak köszönhetően epizódonként közel 400 ezer dollárt kapott, belefáradt abba, hogy évente 10 hónapon keresztül keményen kell forgatni, sokszor hajnali négykor kel, és szinte alig marad ideje a feleségére és három gyermekükre, akik vele ellentétben nem költöztek Los Angelesbe, hanem Angliában maradtak.

"Már nem volt életem a Dr. House-on kívül" - indokolta döntését a színész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.