A haj akkor legszebb, ha csillog

Rossz fényt vet ránk a fénytelenség!

Az egészségtelen haj rossz fényt vet ránk. Hogyan tegyünk ellene? Természetes módszerekkel jobb eredményt érhetünk el, mint a legjobb hajápoló szerekkel...

2011.04.11 17:00napidoktor.hu

A hajunk nem csak fejünk ékessége, hanem a külső megjelenésünk elengedhetetlen része. Sokat elárul életmódunkról és a személyiségükről. Ennek ellenére kevés időt szentelünk hajunk ápolására.

A legtöbb ember életvitele mellett nem elegendő, ha csupán a minőségi samponok, balzsamok és pakolások hatásában bíznak. Étrendjükkel és bizonyos házi készítmények, illetve praktikák bevetésével káprázatos hajkorona lesz a jutalmunk.

Ropogtass répát

A töredezett haj főként a nők számára jelent problémát. A gyakori szárítás, formázás, vegyszerek alkalmazása megviseli a hajszálakat, melyek végül nem képesek töretlenül tűrni ezt a bánásmódot.

A répa viszont magas béta karotin szintjének köszönhetően megoldást jelent a problémára. Nem csak a töredezést állítja meg, hanem hozzásegít a hosszú hajzuhataghoz is.

Erősítés spenóttal

A cékla, spenót, szeder és ribizli közös tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű vasat tartalmaz. Különösen a nők és gyerekek számára elengedhetetlen, hogy elegendő vashoz jusson a szervezet.

Ennek hiányában testük vészjeleket küld. A gyenge és folyton hulló hajszálak a vashiány tipikus jelei. Szerencsére, ha odafigyelünk, és megfelelően étkezünk, könnyen kezelhető.

Dió és mogyoró

A ropogtatnivaló dió- és mogyorófélék rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul a szervezet egészséges fehérjeszintjének megőrzéséhez. A fehérjehiány pedig kihat a hajra. Nélküle színtelenné, fénytelenné válik a legszebb frizura is és ezzel együtt könnyen ápolatlanná teszi a külsőt.

Csalános hajpakolás és mosás

Régi gyógymód a haj és fejbőr problémáinak kezelésére a csalán. Nem véletlen, hogy ez az út melletti gyógynövény számos hajápoló szer összetevője. A hajhullás mellett a korpásodásra és a zsírosodás kezelésére egyaránt bevethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.