Milyen sminket ne válassz, ha ilyen színű a hajad!

Barnához haloványt? Hiba!

Bizony, aki jól akar kinézni, annak tisztában kell lennie nemcsak azzal, milyen ruhák állnak jól neki vagy milyen hajszín, de azzal is: milyen sminket válasszon, amellyel arca és haja is megfelelően kifejezésre jut.

2011.04.06 14:50ma.hu - Fotó: MarieClaire/Fabio Pettinari
Fotó: Fabio Pettinari

Olykor még a hírességek is elkövetnek szembetűnő bakikat az arckikészítés terén, így aztán nincs azon mit csodálkozni, hogy néha mindenki mellényúl - főleg, ha egy újítást nem gondolt át eléggé.

Akkor azonban, ha kezdettől fogva nem tudjuk igazán, milyen színek állnak jól a hajunk színéhez, hogyan lesz igazán kifejező az arcunk, gond van. Emiatt ugyanis megtörténhet, hogy rendszeresen rossz színeket választunk. Sem a hajunk, sem az arcunk nem kap elég hangsúlyt.

Melyek tehát a kerülendő és melyek az előnyös párosítások?

Induljunk ki abból, milyen a hajunk színe. Egyáltalán eltaláltuk-e a megfelelő színt, hiszen az sem mindegy. Ha túl fehér a bőrünk, nem célszerű például olyan hajszínt hordani, amely még inkább sápasztja azt.

Barna haj

A barna tincsekkel rendelkezők kerüljék a nagyon világos alapozót. A sötét haj és a fehér bőr kontrasztja ugyanis előnytelen. Az összhatást feldobhatjuk, ha gazdag lila, illetve rózsaszín színárnyalatot választunk a szemhéjra, és valamilyen erősebb rúzst a szánkra.

Fotó: Fabio Pettinari

Szőke haj

A szőkék a matt, testszínű árnyalatokkal nem járnak jól, hiszen világos hajuk miatt ezek használatával semmi sem lesz hangsúlyos rajtuk. Sokkal jobb választás olyan szemhéjfesték és ajakrúzs, amely egy kis csillámlást visz az arcra.

Az arccsontokra kerüljön egy kis rózsaszín pír, az ajakra pedig fényes szájfény vagy a rúzsok rózsaszínes, barackos árnyalatai.

A szemhéjfestékek színeit illetően szélesebb a választék, jól állhat a szőkéknek a világos lila, a szürkés-, a rózsaszínes árnyalatok is.

Fotó: Fabio Pettinari

Fekete haj

A fekete tincsek jól állnak világosabb bőrhöz és sötétebbhez is, de nem mindegy, milyen színeket használunk a sminkelésnél.

A fekete hajhoz és közepesen fehér bőrhöz jól mutathatnak a szilva színű árnyalatok, a sötétebb arcbőrhöz azonban inkább a ragyogó árnyalatok illenek, szexi szürkés szemceruzával.

Hogy a lilás, rózsaszínes, sőt, feketéknek általában előnyös barackszínű szemhéjfestékek közül melyik áll legjobban nekünk, azt egy próbával könnyen eldönthetjük - függ a szemünk színétől is.

A rúzs ne legyen erős piros, inkább a rózsaszín mélyebb árnyalatai közül válasszunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.