Amikor a divatot filmvászonra vitték...

Képek: Filmkockákba rejtett divat, avagy Dorothy cipője

A nagybetűs dívák korában, a negyvenes-ötvenes években a divatreklámok és plakátok mellett számos divattervező a filmeken keresztül mutatta be kreációit. Így van ez most is: íme néhány példa, Óztól kezdve a Fekete Hattyúig.

Filmvásznon a legnagyobb divattervezők alkotásaiban! képgaléria

2011.04.11 11:40ma.hu

Audrey Hepburn, Marlene Dietrich vagy az Óz, a csodák csodájának főhőse, Judy Garland ugyanis mind-mind híres tervezők ruháit, cipőit viselték a jelenetekben!

Emlékezetes lehet az Óz-beli Dorothy csillogó piros cipellője, amely egy Salvatore Ferragamo modell volt, vagy Marlene Dietrich gyönyörű, áttetsző fekete Christian Dior-ruhája a Félelem a reflektorfényben című alkotásban.

Coco Chanel öltöztette Jean Renoir Marseillaise-jének, vagy a Játékszabály című filmnek a színészeit. Yves Saint Laurent kreációjában volt látható Claudia Cardinale a Rózsaszín Párducban, vagy Catherine Deneuve Louis Bunuel Belle de Jour című alkotásában.

Ralph Lauren-t visel Woody Allen az Annie Hall-ban, Giorgio Armani modelljében feszít Richard Gere az Amerikai dzsigolóban, Natalie Portman pedig a Redarte alkotásaiban pompázik a Fekete Hattyú című filmben.

Nézze meg a fotókat itt! - Fotó: style.com

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.