Túl sok szempillával született a díva

Képek: Liz Taylor-nak szépséget hozott genetikai rendellenessége

Ki ne emlékezne a csodálatos színésznő igéző tekintetére, gyönyörű szemére? Valószínűleg senki sem hinné el, hogy Elizabeth Taylor szépsége genetikai rendellenesség eredménye volt.

2011.04.06 06:29ma.hu

Egész pici baba volt még Liz Taylor, amikor az orvosok megállapították: genetikai rendellenességgel jött a világra: jóval több szempillával született, mint az átlag emberek.

A rendellenesség neve distichiasis, melynek következtében nemcsak egy, hanem két sor szempilla nő ki.

Ez a probléma komoly gondokat is okozhat, hiszen a túl sok szempilla - főleg, ha már nem férnek el rendesen egymás mellett -, nem kis kellemetlenséggel jár.

Az ilyen gonddal küzdőknél többnyire orvosi beavatkozással eltávolítják a felesleges sor szempillát, de azt is ajánlhatják, hogy az illető viseljen kontaklencsét.

Liznek szerencséje volt: annyira nem volt sok szempillája, hogy zavarja őt, vagy fájdalmat, irritációt okozzon számára.

Olyan igéző tekintete volt ellenben a különös rendellenesség miatt, amelynek kevés férfi tudott ellenállni!

Mi minden derül ki Liz Taylor-ról?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.