e-szemüveggel védekezhetünk a Sheen-jelenség ellen

Galéria - Charlie Sheen legyűrte Obamát és Lady Gagát

Speciális "védőszemüveggel" kerülhetjük ki a mostanában inkább drogbotrányai, mintsem filmsikerei miatt híres Charlie Sheent, persze csak ha nem vagyunk rá kíváncsiak.

Képekben a szívdöglesztő Charlie Sheen! képgaléria

2011.03.09 13:29ma.hu

Egyelőre két böngészőre, a Firefoxra és a Chrome-ra fejlesztették ki azt a speciális szoftvert, amelynek készítője azt ígéri: törli Charlie Sheen nevét és képét a különböző honlapokon.

A Tinted Sheen elnevezésű különleges programra azért volt szükség a fejlesztő szerint, mert az internetet már idegesítő mértékben árasztja el és uralja a Két pasi, meg egy kicsi című sorozat sztárja.

Való igaz, Charlie Sheen a világhálón már megelőzte nemcsak Barack Obamát, de az eddig vezető pozícióban lévő Lady Gagát is, egy felmérés szerint azokon a hírportálokon, amelyeknek kizárólag online verziója létezik, egyértelmű az első helyezés.

Fotó: Splash News (További képekhez KATT ide!)

A mostanában drogbotrányairól elhíresült színész ugyanakkor azokon az oldalakon, amelyeknek nyomtatott és egyéb elektronikus változata is létezik, csak a 18. helyet tudta kivívni magának – igaz, 75 ezer oldal között még ez is szép teljesítmény.

A „vegyes” híroldalakon egyébként Obama mellett az olvasók leginkább Nicolas Sarkozy és Hoszni Mubarak nevével találkozhatnak. A felmérést végző cég elnöke, Paul JJ Payack szerint ez annak tudható be, hogy a vegyes megjelenésű hírforrásoknál jobban odafigyelnek a szerkesztési folyamatokra és arra, hogy mi kerül az olvasók elé.

Ezért fejlesztette ki egy informatikai cég a „Sheen-szemüveget”, hogy a kevéssé szerkesztett oldalakon se kelljen a züllött színészről olvasnunk.

A sztárt több botránya ellenére egészen a múlt hétig támogatásáról biztosította a CBS csatorna, amely műsoron tartotta a Két pasi, meg egy kicsi című vígjáték-sorozatot. Ám a legutóbbi kórházi kezelés után Sheen olyan kijelentéseket tett a sorozat producerére, egyben társszerzőjére, amelyek fölött már nem lehetett szemet hunyni, így hétfőn hivatalosan is bejelentették: véget ért a sorozat.

Ez a színésznek nagy érvágás, hisz a 26 részből álló évadban epizódonként közel 2 millió dollár ütötte (volna) a markát. A jelek szerint mégsem csúszik ki teljesen a lába alól a talaj: az internetnek köszönhetően folyamatosan akkora reklámértéket képvisel, ami biztosítja a további megélhetését.

Még több érdekesség Charlie Sheenről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.