Kávét főz, frigyet csodál

Aki nem kapott meghívót, esetleg mosogathat a királyi lagzin

Ha az ember nem olyan szerencsés, hogy egyike annak az 1900 vendégnek, akit meghívtak Vilmos herceg esküvőjére, az még nem azt jelenti, hogy nem kerülhet közel a tűzhöz: jelentkezhet kávéfőzőnek vagy mosogatónak is a Buckingham-palotába.

2011.02.22 16:03MTI

II. Erzsébet udvara ugyanis két álláshirdetést is feltett a királynő honlapjára (royal.gov.uk), az egyikben a kávéfőzőkhöz keresnek "általános asszisztenst", a másikban pedig a mosogatókhoz.

Mindkét munkáért évi 14 ezer fontos (4,5 millió forint) fizetést ajánlanak, és a hirdetés arról is tájékoztat, hogy bár a munkavégzés helyszíne alapvetően a londoni Buckingham-palota, a munkavállalónak számolnia kell "kiküldetéssel" is az uralkodócsaládnak az ország különböző részeiben található egyéb rezidenciáiba.

A kávés kisegítőtől azt várják, hogy "megfelelő poharakkal és porcelánnal" biztosítsa a teához, kávéhoz és a reggelihez szükséges eszközöket. A "mosogatósegédnek" viszont a személyzeti étterem és a mosogatóhelyiségek tisztaságáért kell felelnie.


Ambiciózusabb jelentkezők számára is van állás: betöltésre vár a királyi utazásokért felelős vezető posztja, amellyel már évi 75 ezer fontos (24 millió forint) fizetés jár.

Az érdeklődők megnyugtatására a hirdetés arról is beszámol, hogy az uralkodói család költséghatékonyan és környezetkímélőn intézi útjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.