Elegánsan is az otthonunkba csempészhetjük

Engedd be a telet meghitt otthonodba!

A téli designról a színes fények, a piros, zöld és az arany színek kombinációi juthatnak eszünkbe. Ám a tél színeit sokkal letisztultabban és elegánsabban is az otthonunkba csempészhetjük. Lássuk hogyan!

2010.12.28 14:00napiotthon.hu

Elsőre a téli designról bizonyára a vicces mikulás figurák vagy a téli koszorúk jutnak eszünkbe, arany és pirosan csillogó díszekkel.

Ha ettől, elegánsabb és finomabb formában szeretnénk otthonunkban varázslatos téli hangulatot teremteni, akkor a következő dizájn ötletekre figyeljünk oda.

Először is, játsszunk a fehér színnel! Kombináljuk különböző sötétebb színekkel, melyek szépen kiemelik és kontrasztot adnak neki.

A téli tájat elképzelve próbáljuk megvalósítani az elképzeléseinket.

A hó alól előbukkanó, kivillanó sötétebb színeket, mint a fák törzse vagy a föld színe, otthonunkban a fehér szín egységét megtörő, foltokban megjelenő sötétbarna vagy fekete bútorokkal valósíthatjuk meg.

A következő, amire oda kell figyelnünk, hogy a fehér szín ne válhasson egyhangúvá, ne tükrözzön monotonitást.

Ezt a legegyszerűbben úgy kerülhetjük el, hogy sokféle árnyalatát használjuk. A nyersszíntől és a piszkosfehértől elkezdve a tört- majd végül egészen a hófehérig, a fehér színskála összes árnyalatát kipróbálhatjuk, kombinálhatjuk.

Nagy előnye, hogy kisebb lakásban is jól mutat, hiszen visszaveri a fényt, így a szoba világosabb, tágasabb lesz. A tél következő alapeleme, a „jégérzet”, melyet otthonunkban különböző üvegfelületekkel tudunk megvalósítani.

Az átlátszó, savmarott vagy kissé kékes árnyalatú üvegfelületek emlékeztetnek leginkább a jégre, így érdemes ezek közül választani, és a zuhanyfülke falát, polcainkat vagy üveglapos asztalunkat kicserélni.

Utolsó simításként dobjuk fel a szobákat téli kiegészítőkkel, gyertyákkal, melyek jégcsapok hatását keltik, üvegdíszekkel, gyöngyökkel, vagy egy szép fehér süppedős szőnyeggel, mely a frissen hullott, puha hótakaróra emlékeztet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.