Hogy gyorsabban menjen a sütés...

Design-os konyhai eszközök

Talán nem is feltételeznénk, mennyi praktikus eszköz segíthet, hogy konyhánkban még könnyebben és gyorsabban menjen a sütés, a főzés és azokat megelőző előkészítő folyamatok. Most bemutatunk néhányat.

2010.12.27 14:00napiotthon.hu

Kezdve az egészen apavető segédeszközöktől, egészen a legmerészebb és legelképesztőbb tárgyakig, mára szinte minden konyhai folyamat kiegészítésére találtak valamilyen megoldást a tervezők, hogy megkönnyítsék a háziasszonyok dolgát.

Kezdjük először a különböző vágó és szeletelő eszközökkel.

Lassan a késeknek búcsút is inthetnénk, hiszen szinte nincs olyan étel, melyet ne lehetne egyszerűbben felvágni valamilyen gyorsan és biztonságosan alkalmazható vágóeszközzel.

Találkozhatunk különböző húsfélék, zöldségek, gyümölcsök sajtok és tojás szeletelővel, melyek lehetnek manuálisak, de akár elektromosak is.

A borhoz és a különböző szeszes italokhoz felhasználható kiegészítők tárháza szintén szinte kimeríthetetlen, hogy néhány példát említsünk: borhőmérő, borkiöntő és cseppőr, üvegre húzható borhűtőköpeny vagy az üvegzáró, melyek mind nagyon praktikus kellékek.

Feleslegesnek tűnő, ám rendkívül hasznos kiegészítőnek számít a fakanáltartó (melynek köszönhetően nem kenjük össze az egész pultot), a spagetti adagoló (melynek segítségével a megfelelő mennyiségű spagettit tehetjük bele a zubogó vízbe) vagy a főzőlaptisztító (mely segít a kerámia főzőlapok takarításában).

A kissé merészebb eszközök listáján olyanokkal találkozhatunk, mint a citromprés, az ember alakú kekszkiszúró, különböző ujjvédők a szeleteléshez, ravioli kiszúró, zacskózáró csipeszek vagy éppen a capuccino díszítő sablonkészlet.

Bátran nézzünk körül a konyhaeszközök között, hiszen napról napra több ötletes, munkánkat nagyban elősegítő aprósággal találkozhatunk, melyek változatos dizájnban készülnek, így kiválaszthatjuk a nekünk leginkább tetszőt vagy a konyhánkhoz leginkább passzolót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.