Egyedibbé teszik környezetünket.

A csigalépcső design

A csigalépcsők amellett, hogy díszei lehetnek otthonunknak helytakarékosak is. Hasznosságuk mellett azonban egy különálló, légies designelem is lehet belőlük, ami még egyedibbé teszi környezetünket.

2010.12.12 17:00napiotthon.hu

A csigalépcsőnek megvan a maga hangulata, kinek egy toronyszoba, kinek egy kis alapterületű lakás jut róla eszébe.

Egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen belsőépítészeti elváráshoz hozzá lehet igazítani. Beleillik a legkülönbözőbb enteriőrökbe vagy kialakítható - természetesen az alapszabályokat figyelembe véve - egyéni ízlések szerint is.

Légies megjelenésének köszönhetően a minimalista vagy indusztriális stílusba különösen jól beleillik. Lehet kültéri csigalépcsőt felállítani, oly módon, hogy összekösse az alsóteraszt a felsővel, esetleg egy erkélyre vezessen. Mégis túlnyomó többségében beltéri csigalépcsőket építenek, hiszen ott vannak kötött alapterületek.

Az elsődleges funkció természetesen itt is az, hogy összekössön két emeletet, galériát vagy olyan különálló tereket, amiket más módon nem lehetne megközelíteni. Kis alapterületük miatt szinte bárhová be lehet építeni, akár utólagosan is. Ennek köszönhetően a sarkokba, az ablak mellé, egy csapott plafon alá vagy az előszoba közepére is megálmodható. Általában 1,5-2 méteres átmérővel készülnek.

Az első és az utolsó foknak legalább egy teljes körívet, vagyis 360 fokot kell bezárnia, ahhoz hogy stabil legyen. Anyagukat tekintve is nagyon változatosan lehet összeválogatni az alkotóelemeket.

A festett vagy alapszínen hagyott acélvázra bármilyen anyagból készült fokok felszerelhetőek. Fával, betonnal, különböző fémekkel, járólapokkal, lakkozott, díszített, vagy kezeletlen felületekkel lehet dolgozni, igények szerint. Hasonló változatosságot tudnak nyújtani a korlátelemek is.

Sőt mi több ennél az elemnél is lehet a kreativitásunkra hagyatkozni vagy a legújabb divatot követve egyedi designt kialakítani. Vegyük például ezt az egyedileg kialakított egyszerű stílusú acélvázas szerkezetet, amit igazán a lépcsőfokok dobnak fel.

Minden, háromszöget formáló lépcsőfokot faforgáccsal töltöttek meg, és üveglappal zártak le az alkotók, azt a hatást keltve, mintha a föld felett járnánk. Ezt a csigalépcsőt beépíthető egy elegáns, modern vagy akár hagyományos lakásba is.

A német design szerint készült, formatervezett csigalépcsőt kiváló minőségű anyagokból készült, dekoratív és nagyon kis helyet foglal el.

A már teljesen kész lakásba is be lehet építeni, és mivel mindössze 500 kilógrammot nyom a meglévő padlófűtést sem teszi tönkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.