Az egész lakás hangulatát meghatározzák

Varázsolj jó hangulatot otthonodba!

Az otthonunkban használatos anyagok befolyásolhatják közérzetünket, egészségünket, sőt az egész lakás hangulatát meghatározzák.

2010.11.29 18:00napidoktor.hu

A lakástextilek az első számú díszítőelemek közé tartoznak.

Rosszul megválasztott színekkel és formákkal a legszebb enteriőrök is tönkretehetőek, vagy épp ellenkezőleg: egy helyesen összeválogatott, egymást jól kiegészítő, kárpit, függöny és párna, kellemes egységet teremt.

Még egy jelentéktelen berendezést is feldobhatunk pusztán a textíliák segítségével.

Függönyök: Ha árnyékoló szerkezetként csoportosítjuk, akkor megkülönböztetjük a fényáteresztő, könnyű függönyöket és a sötétítő, illetve dekorációs függönyöket. A manapság divatos narancs és sárga színekben játszó függönyök például napos hangulatot kölcsönöznek a szobának.

Terítők: A kerek asztalra kerek terítőt! – jelszó már a múlté. Egy szépen fodrozódó terítő, egy egyszerű geometriájú négyzet, minden asztalformán jól mutat.

Kádkilépők, törölközők: A vicces, bohókás kádkilépő a legunalmasabb fürdőszobát is képes feldobni, pláne, ha harmonizál a törölközőkkel.

Vásárlásnál a mintákon kívül figyeljünk a minőségre is, az olcsóbb szintetikustörölközők bármilyen mutatósak is, nem szívják a nedvességet.

Díszpárnák, plédek, takarók: Egy színes, puha párna vidám, otthonos hangulatot teremt még a legkomorabb környezetben is. A különböző árnyalatú és mintájú plédek, ágytakarók cserélgethetőek a kanapé díszeként is.

Szőnyegek: Éljünk a bátran kontrasztok lehetőségeivel! Bármely modern lakásba ellenpontként akár egy színben eltérő, élénk szőnyeget is tehetünk.

Kisebb szobákban viszont, ahol esetleg még a falak is színesek, kerüljük a sötét szőnyeget, könnyen zsúfolttá teheti otthonunkat.

A teljes összhang érdekében komplett termékcsaládokat is választhatunk, amelyek egy szín, ill. motívumvilágra épülnek.

Az anyagokat variálhatjuk a függönyön, a drapérián, az ágytakarón, ha pedig a minőség megengedi, akár még kárpitozni is lehet vele, sőt, falikárpitként is használható!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.