Meghittség a tűz melege mellett...

Biokandalló, akár lakásba is!

A kandallóépítés nehézségeiről többnyire nem a meghittség jut eszünkbe. Engedélyek beszerzése, kéményépítés, kosz, felfordulás, hamu és a tüzelőanyag tárolására készített helyiségről ne is beszéljünk.

2010.12.02 17:00napiotthon.hu
hirdetés

Az utóbbi idők egyik legnagyobb innovációja a biokandalló, amely nem igényel különleges beépítést és engedélyeztetésre sincs szükség.

A biokandalló bioalkohollal (etanol) működik, ami minimális széndioxiddá és vízzé ég el.

Üzemeltetésükhöz nincs szükség áramra, gázra, fára, mert folyadékot éget. Ennek köszönhetően a működés során sem hamu, sem korom, sem más káros égéstermék nem keletkezik. 1 liter etanol 1500-2000 Ft körül mozog és kb. 1,5-2 óráig ég.

A bio kandallók teljesítménye 3 kW körül van, ami egy 10kW-os hagyományos kandallónak felel meg, mivel azoknál a hő 70%-a a kéménybe távozik.

Használatuk és beüzemelésük is egyszerű, begyújtástól számítva kb. 1 percen belül ég.

Többnyire háromféle konstrukcióban létezik: a falra szerelhető, a térben álló kandalló, ill. a különlegesebb padlókandallók. Az árak a hagyományos kandallókhoz viszonyítva hasonlóan széles spektrumon mozognak, kb. 200000 Ft-tól a határ a csillagos ég.

Itt azonban megspóroljuk a beépítési költséget, a kéményt és az engedélyeket, így valójában sokkal kedvezőbb áru megoldás a hagyományos kandallókkal szemben.

Hatalmas termékpaletta várja a finom harmóniára és a tűz közelségére vágyó, ám mégis gyakorlatias érdeklődőket.

A puritán megjelenésű falra szerelhető daraboktól a dohányzó asztalba épített kollekciókon át, a már-már plasztikus megjelenésű, egészen extrém kandallókig bezárólag számos variációval találkozhatunk.

Az anyaghasználatban is egyre nagyobb a választék, bár a legnépszerűbbek az acél és üveg felhasználásával készült darabok.

A biokandallónak köszönhetően végre azok is részesülhetnek az élményben, akik lakásban laknak, vagy nem rendelkeznek megfelelő paraméterekkel egy hagyományos kandalló kiépítéséhez.

Az élmény garantált, egy fárasztó nap után igazi kikapcsolódás a valódi lobogó lángok előtt megpihenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.