Jelest kapott hazánk a világsztártól

"Imádom Magyarországot" - Angelina máris visszajönne!

Két hónapnyi itt-tartózkodás épp elég volt Angelina Jolie-nak ahhoz, hogy megállapítsa, Magyarország jelesre vizsgázott, elsősorban a gyerekbarát közeg révén.

Angelina és Brad a két nagyobb fiúval, Maddox-szal és Pax-szal képgaléria

2010.11.22 10:29ma.hu / Vasárnapi Hírek, fotó: MTI

Nyár végén hatalmas szenzáció látott napvilágot: nálunk készül forgatni Angelina Jolie! Pár nappal később már mindenki arról az ipari kamerás felvételt nézegette, amelyet egy turai kisközértben rögzítettek, ide tért be Angelina néhány filmessel, akkor még mindig csak terepszemlézni jöttek Magyarországra.

Aztán pár hét szünet, lakáskeresés és egyéb tennivalók elintézése után tartósan hozzánk költözött Angelina, először csak a két nagyobbik gyermekkel, majd néhány nappal később a család kiteljesedett Brad Pittel és az ikrekkel.

A sztárpáros jelenlétét hamar megszoktuk, az első napok kezdeti hírverése után már szinte csak annyit hallottunk róluk, mint bármelyik hazai celebről, még néha felfigyeltünk arra, ha elmentek valahova bevásárolni vagy a gyerekekkel közös programot szerveztek, de a hisztéria - Brangelináék őszinte örömére - elmaradt.

Angelina Jolie a turai kisközértben (Fotó: tv2 / Aktív)


Most pedig véget ért a hollywoodi csillagok hosszúra nyúlt ittléte, Angelina összecsomagolt és hazatért Amerikába, hogy a „Cím nélküli szerelmi történet” munkacímmel forgatott első filmjének stúdiómunkálatait megkezdje.

A film, mint azt már többször megírta a ma.hu is, a boszniai háború idején játszódik, két fiatal nézőpontjából, ám az ötlet megszületéséről eddig nem igazán volt szó. Angelina a Vasárnapi Híreknek adott interjút távozása előtt, ekkor árulta el, hogy a történet valójában akkor kezdett benne körvonalazódni, amikor egy influenzafertőzés miatt a gyerekek védelme érdekében Los Angeles-i házuk legtávolabbi részébe vackolta be magát és unatkozott egyedül.

A meglepően egyszerűen, sztárallűröktől mentesen viselkedő Angelina elmondta, egyre jobban zavarja, hogy óriási tragédiákat nézünk végig karba tett kézzel, tehetetlenül, miközben emberi életek mennek tönkre, a háborúban hiába minden erkölcs, az ártatlanságot akkor sem lehet többé megőrizni, és úgy véli, azzal, hogy egy ilyen háborús történetet megfilmesít némi szerelmi köntösbe öltöztetve, azzal már valamit tett a kegyetlenség ellen.

Magát a történetet egyébként zömmel a boszniai háborúról szóló dokumentáció alapján kerekítette ki, híradókat nézett, beszámolókat olvasott, de a valódi megértést az jelentette, amikor a bosnyák szereplők elmesélték nekik a háború borzalmait a saját nézőpontjukból.

Érdekesség, hogy Angelina következetesen Jugoszláviaként beszélt a mára már több önálló államra bomlott területről, ezt is a szereplőktől „hozta”, akik nemzetiségüktől függetlenül mindmáig jugoszlávnak vallják magukat, hisz ha valakinek az anyja bosnyák, az apja szerb, vagy horvát, nehéz eldönteni, valójában hova is kellene tartoznia, mit kellene éreznie.

Angelina rendez (Fotó: MTI)


A rendezőként elsőfilmesnek számító Angelina dicsérte a magyar filmesek profizmusát, a helyszíneket, és elárulta, minden jelenetből két változatot vettek fel: az egyiket angol, a másikat pedig a szereplők eredeti nyelvén, mindkét verziót megvágják, az pedig már a forgalmazókon fog múlni, hogy az adott országokban ki melyiket használja.

A bemutató helyszínéről és időpontjáról viszont addig nem tudott mit mondani, amíg a vágás el nem kezdődik. Csak az biztos, hogy a rendezést máris jobban szereti, mint a színészetet, hisz ahogy fogalmazott, „a színész magának való, elmerül a figurában, csak a saját jeleneteire koncentrál”, míg a rendező mindenkivel tartja a kapcsolatot, színészekkel és technikai stábbal egyaránt.

Szerencsére a forgatás mellett Angelinának még arra is maradt ideje, hogy a gyerekekkel felfedezzék a környéket, a gyerekekkel rendszeresen elmentek hétvégente kirándulni, fürdőkbe, meglátogatták az állatkertet, kipróbáltak néhány magyar éttermet, a süteményekről pedig nem győzött áradozni, de élmény volt számára a bolhapiacon tett séta is. Ami pedig az összbenyomást illeti, a kötelező udvariasságon túlmutató lelkesedéssel jegyezte meg, „imádja” Magyarországot, és biztos benne, hogy visszatérnek még ide!

Angelina: Budapest tele van profikkal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.