A Life című könyvet filmesítené meg

James Cameron Angelina Jolie-ban látja az új Kleopátrát

Akár ő rendezi majd az új Kleopátra-filmet, akár nem, Angelina Jolie-t telitalálatnak tartja a főszerepre - mondta James Cameron, az Avatar rendezője a The New York Timesnak.

2010.10.20 14:58MTI
Angelina a Nagy Sándorban

Cameront az Avatar novemberi DVD- és Blue-ray-megjelenése alkalmából szólaltatta meg keddi számában a napilap.

A telefonos interjúban a rendező a Sony Pictures Entertainment Kleopátra-filmtervével kapcsolatban elismerte, hogy valóban tárgyalt a produkcióról a stúdióval, amely Stacy Schiff Cleopatra: A Life című könyvét akarja megfilmesíteni.

Egyelőre szó sincs arról, hogy elkötelezte volna magát mellette - jelentette ki, ugyanakkor nem tagadta: "ez egy olyan téma, ami mindig is magával ragadott engem".

"Remekül hangzik, nem? Mármint az, hogy Angelina Jolie Kleopátra. Szerintem telitalálat. Akár beszállok, akár nem, úgy vélem, nagyszerű film lesz" - jelentette ki Cameron.

A rendező ismételten hangot adott aggodalmainak a normál formátumban forgatott hollywoodi produkcióknak a háromdimenziós hullámot meglovagoló átkonvertálása miatt.

A rendező tervei között említette, hogy 2012-re, a Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára akar előrukkolni Oscar-díjas katasztrófafilmje, a Titanic 3D-s változatával.

Mint megjegyezte: a munkával nagyon lassan haladnak, hogy biztosan jót adjanak ki a kezükből.

Elizabeth Taylor az 1963-as filmben

"A nézők nem akarnak többet fizetni valamiért, ami nem nyújt rendkívüli élményt. Szerintem a stúdiók már némiképp bele is törődtek ebbe" - célzott A titánok harca-jellegű, merőben anyagi szempontú háromdimenziós átkonvertálásokra, amelyek nem is hozták meg a várt hasznot.

"Egy komoly film konvertálása nem iktatható be a produkciós utómunkák közé, mert senki sem szánja rá az ahhoz szükséges három-négy hónapot, hogy jól is sikerüljön" - magyarázta Cameron, aki Avatar című, több mint tíz év alatt elkészült sci-fijéhez fejlesztette ki az új háromdimenziós forgatás technikáját.

A rendező jó esélyt lát rá, hogy következő filmjét is 3D-ben forgatja majd, de - mint jelezte - nem biztos, hogy az már az Avatar folytatása lesz.

Mint mondta: ő tíz évre előre tervez, és egyelőre még nem tudott megállapodni a menetrendről a 20th Century Fox-szal, mivel a stúdió "nem szeret ilyen hosszú távra előre gondolkodni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.