Ilyen veszélyes a nők cipője

Már hárommillió nő sérült meg a magassarkútól

A világon eddig több mint hárommillió nőt kellett orvosi ellátásban részesíteni olyan sérülések miatt, amelyeket a magas sarkú cipő okozott.

2010.11.15 19:00medipress.hu

Az esetek fele ínszalagszakadás vagy bokaficam, de több ezer hölgy törte már ki a fogát vagy szenvedett csuklótörést, mert a cipőt hordva elesett.

Az érintettek 60 százaléka mégis azt mondja, nem bánja, bármilyen kellemetlen is ez a viselet, ha bókokat kap cserébe.

Egy felmérésben 3000 18 és 65 év közötti nő cipőviselési szokásait vizsgálták.

A megkérdezettek 89 százaléka számolt be arról, hogy előfordult már az életében olyan este, amely a kényelmetlen cipője miatt ment tönkre. 61 százalék töltött már ülve egy egész estét emiatt, és egyharmadukkal az is megesett, hogy valakinek haza kellett vinnie, annyira fájt a lába.

A nők 80 százaléka vásárolt már úgy divatos lábbelit, hogy tudta, kényelmetlen lesz. Mindössze két százalék nyilatkozott úgy, hogy még soha nem volt magas sarkú cipő a lábán.

"A nők hajlamosak arra, hogy megvegyenek egy pár cipőt, pusztán mert divatos, később pedig panaszkodnak a fájdalom miatt" - nyilatkozta a Sun című lapnak Lisa McCarten.

"Ezek a lábbelik szinte hihetetlen mértékű kényelmetlenséget és fájdalmat tudnak okozni"
- tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.