Új témát talált a szexológia

Hogyan lesz a dolgos háziasszonyból szexbomba?

Új témát talált a szexológia: a női libidó felébresztését. Mitől válik egy dolgos háziasszony egyszerre csak ellenállhatatlan szexbombává?

2010.10.14 15:00medipress.hu

A felmérések szerint a nők mintegy negyven százalékánál egyáltalán nem egyszerű eset a nemi vágy felébresztése - tekintsük át, milyen lehetőségeink vannak!

A medenceizmok megerősítése

Sokan próbálkoznak az úgynevezett Kegel-gyakorlatokkal, amelyek a medence izmainak megerősítését célozzák.

Több helyen oktatják, de mindig akadnak hölgyek, akik nem mernek rákérdezni. Az alapfogásokat azonban otthon is gyakorolhatjuk. A javaslatok Monica Zielke-Cullinane-től, a coloradoi Jóga Akadémia tulajdonosától származnak.

Első feladat: Azonosítsuk a célterületet.

Szakértők szerint úgy lehet a legpontosabban megtalálni medencefenék izmainkat, hogy pisilés közben szándékosan megakasztjuk azt. Ez azonban veszélyes, mert a vizelet bennmaradása miatt fokozhatja a húgyúti fertőzések veszélyét.

Ehelyett üljünk a földre vagy egy keményebb székbe és tegyünk úgy, mintha tampont préselnénk hüvelyünkbe. Gondoljunk arra, hogy a képzeletbeli tampont egészen fel akarjuk tolni a köldökünkig.

Ha már jól érezzük izmaink összehúzódását, próbáljuk megtartani öt másodpercig. Ismételjük mindezt naponta, háromszor tíz alkalommal.

Második feladat: dolgoztassuk meg izmainkat.

Feszítsük meg húgycsövünket, hüvelyünket, végbélnyílásunkat. A feszítést tartsuk fenn 3-5 másodpercig, majd ismételjük meg háromszor.

Persze néha ugyanazok az izmok feszülnek majd meg, de azzal, hogy más területre koncentrálunk, végül az összes izmot átmozgatjuk. Ismételjük ezt a gyakorlatot minden nap, háromszor három alkalommal.

Növényi stimulánsok


Növényi kivonatokat évezredek óta alkalmaznak vágyfokozásra. Léteznek például olajok, amelyeket vékony rétegben fel lehet vinni a nők legérzékenyebb testrészére, ahol vérbőséget okoznak és fokozzák a nemi vágyat.

Ezeket a készítményeket azonban nem szabad gumióvszerrel együtt használni, mert az olaj áteresztővé teheti a gumit. Akik gumióvszerrel védekeznek, válasszanak inkább tabletta formájában kapható vágykeltőt.

Szexjátékok

Ne idegenkedjünk a szexuális játékszerektől.

Használjuk őket bátran a magunk és párunk örömére. Íme néhány közkedvelt eszköz: We-vibe: érdekes játékszer, tulajdonképpen olyan vibrátor, amit intim együttlét alatt kell felhelyezni a hüvelybe - mindkét fél nagyobb örömére.

Vibrátor: akár utazásaink során is magunkkal vihetjük, kis helyen, egy női táskában is elfér. Vibrátor és masszírozó egyben: létezik olyan változat a közkedvelt vibrátorból, ami testmasszázsra is használható, amely remek végyfokozó és kiegészítője a szexnek.

Még egy tanács

Nézzünk pornót?

A montreáli McGill Egyetem felmérése szerint a nők átlagosan 12 perc pornófilm-nézés után izgulnak fel, a férfiaknál ez 11 perc. Egyszóval a nők sincsenek lemaradva, ha a hatásról van szó.

Legjobb, ha barátnőinktől kérünk tanácsot arra, melyik filmet nézzük meg: ami hasonló gondolkodású ismerőseinknek tetszik, nekünk is biztosan fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.