Egy jó masszázs fokozhatja a szexuális vágyat

A masszázs, mint az érzéki együttlét alapköve

Sok partnerkapcsolat kimerül a fél óra alatt lezavart szexuális együttléttel. Sokan soha nem is gondolnak arra, hogy egy masszázs mekkora plusz érzékiséget tud kölcsönözni az együttlétnek.

2010.07.01 08:36ma.hu

A masszázs két ember közt, akik szexuális kapcsolatban is élnek egymással megkoronázása lehet kapcsolatuknak. A masszázs nem csupán azt a célt szolgálja, hogy érzékiséget vigyünk kapcsolatunkba, de arra is lehetőséget biztosít, hogy még inkább tisztába kerüljünk partnerünk érzékeny pontjaival. 

Egy-egy jól időzített lazító, vagy éppen erotikus masszázs két ember közt bizalmat és vonzalmat tud kiépíteni, anélkül, hogy túl sok szót fecsérelnének arra, hogy miként telt a napjuk, vagy hogy érzik épp magukat. A masszázs olyan érzékiséget tud kölcsönözni az együttléteknek, melyekről napjainkban könnyen elfeledkeztek az emberek. A rohanó világunkban a szexuális együttléteket a párok már csak napi rutinként, vagy kötelező feladatként fél órában lerendezik, anélkül, hogy észrevennék, élvezetessé is tehetik kapcsolatukat. Sok ember képtelen masszírozni, vagy masszázst jól fogadni, hisz ez a kapcsolatot egy magasabb érzéki szintre emeli. 

A masszázs által a partner bensőséges gondoskodó érzelmeit fejezheti ki, míg a fogadó fél nyitottá válik arra, hogy ezt a gondoskodást elfogadja. A nemi aktus egymagában tartósan nem pótolhatja azt az érzést, hogy az embert bensőségesen szeretik, ha a szeretett emberrel az egyetlen testi érintkezés csakis a nemi aktusra szorítkozik. Egy egészséges kapcsolatban elengedhetetlen, hogy ezzel az érzékiséggel megfűszerezzék együttléteiket.


Azok a párok, akik rendszeresen megajándékozzák egymást a masszázs örömeivel sokkal bizalmasabb és közelibb viszonyt élhetnek át, mint azon társaik, akik nem hódolnak az érzékiség ezen fajtájának. A kéz érintése harmóniát tud kölcsönözni a szexuális együttlétnek és ugyanakkor partneri viszonyt is képes javítani. A testi érintéssel és a masszázs módjával kifejezhetjük, hogy mennyire szeretjük partnerünket. 

A masszírozást azonban nem csak a szexuális együttlét részeként lehet használni, hanem csak lazító jelleggel is. Nem feltétlenül szükséges aktussal összekötni az ilyen jellegű együttléteket, hisz a bizalom és az összetartozás élménye akkor is kialakul, ha nem fergeteges lepedőgyűréssel ér véget a masszázs. A partnerkapcsolatban komoly elégedettséget és nyugalmat tud vinni az ilyen jellegű lazító célú masszírozás. 

Természetesen az érintés és az ilyen jellegű érintkezés bevezető szakasza lehet a szexuális együttlétnek, bár ebben az esetben teljesen másként kell hozzá látni a masszázsnak. Amennyiben a masszázs a szexuális együttlét bevezetése, úgy igyekezzünk ezt ruha nélkül elkövetni és mindig figyeljünk arra, hogy adott időben csak az egyik félnek kelljen masszázst adnia. Amennyiben a kölcsönösséget fenn akarjuk tartani, úgy a legmegfelelőbb, ha az egyik alkalommal a férfi a másik alkalommal a nő vállalja fel a masszázs adását. 

A masszírozás nem olyan, mint az orgazmus, hogy egy este leforgása alatt mindkét félnek jár, hisz amikor valaki masszázsban részesül és teljesen elengedi magát, akkor abból az állapotból nagyon kényelmetlen kizökkeni azért, hogy viszonozzuk partnerünknek a kényeztető érintést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.